Йорданка Фандъкова обяви, че 20 млн.лв са отделени за почистването

...
Йорданка Фандъкова обяви, че 20 млн.лв са отделени за почистването
Коментари Харесай

Тази зима снегорини ще развяват български и европейски флаг

Йорданка Фандъкова разгласи, че 20 млн.лв са отделени за почистването на пътищата в столица за наближаващият зимен сезон. От тях 15 млн. ще отидат за градската част, а 5 млн. за общинските пътища, заяви " Фокус ".

Столичния кмет съобщи, че 237 ще са снегорините, които ще обслужват столицата. При нужда снегопочистващата компания се е заела да даде спомагателна техника. Във всеки регион ще има един дребен реторен снегорин за разчистване на тротоарите.

По случай председателството на Съвета на Европейския съюз, на всички машини ще бъде подложен български и европейски байрак. В допълнение на това, машините разполагат с GPS и сензори, които ще наблюдават в действително време къде се намират и дали са спуснати греблата.

Столична община към този момент се е заела с инспекция на подготовката на компаниите заели се с почистването на София през идния зимен сезон. Проверява се дали е спацена и процедурата от публичната поръчка за обезпечаване на по-чист въздух.

" Заложихме оптималните условия за техниката от позиция на екологични стандарти. Всички нови камиони са " Евро 6 ", изясни Фандъкова.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР