Йордан Морехон осигури четвърти медал за България от боксовия турнир

...
Йордан Морехон осигури четвърти медал за България от боксовия турнир
Коментари Харесай

Ударен завършек на деня за българските боксьори - Морехон също си гарантира медал

Йордан Морехон обезпечи четвърти орден за България от боксовия шампионат на Европейските игри в Краков. Натурализираният кубинец реализира най-големия триумф в кариерата си при мъжете. След като завоюва олимпийска и международна купа при младежите, той към този момент има отличие и на сцената на Стария континент.

Българският национал се класира за полуфиналите при най-тежките, над 92 кг. Той записа безапелационна победа с 5:0 гласа над Йонас Язевичиус (Литва) и си подсигурява най-малко бронзово отличие. Двамата организираха здрава борба, в която нашият боксьор доминираше и се поздрави с чистия резултат.

Така Морехон се приближи на една стъпка и от квота за Олимпийските игри в Париж. За задачата той би трябвало да завоюва полуфиналния си мач в петък. Във вечерната сесия националът ни ще се изправи против бронзовия медалист от европейското състезание в Ереван Джъстин Ори (Великобритания).

Равносметката от днешния ден на Европейските игри за България е положителна. Националите ни завоюваха три квоти за Олимпийските игри в Париж, дело на Станимира Петрова (54 кг), Светлана Каменова (57 кг) и Хавиер Ибаниес (57 кг). 19-годишният Радослав Росенов (63.5 кг) пък бе спрян по противоречив метод на четвъртфиналите от европейския вицешампион и международен бронзов медалист Лаша Гурули (Грузия).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР