Йордан Илиев от ГЕРБ поиска 5.2 млн. лева да бъдат

...
Йордан Илиев от ГЕРБ поиска 5.2 млн. лева да бъдат
Коментари Харесай

Драмата влезе в общинския съвет в Пловдив. Рецитираха “Илиада” по време на заседание

Йордан Илиев от ГЕРБ изиска 5.2 млн. лв. да бъдат дадени на регион “Тракия ” за построяването на нова улична мрежа като средствата за това по негови думи би трябвало да бъдат взети от към този момент заложените пари за построяването на зала “Строител ” - остатъка от подготвителната зала в “Тракия ”, 1 млн. лв. от Екология и други по-дребни суми.

Предложението провокира няколко почивки и приемането му лиши два часа, защото съветниците прецизираха параграфите, от които да се обезпечат средствата.

 

Идеята средства да бъдат взети от Екология провокира гнева на отрасловия зам.-кмет Анести Тимчев, който възрази и изиска средствата да се обезпечат от перото за отчуждаване на парцели. Той съобщи, че “му е писнало да слуша за асфалт ” и дефинира като “недопустимо ” парите за екология и по-добра околна среда да бъдат давани за нова улична мрежа. 

 

Йордан Илиев от ГЕРБ пък му отговори  с още по-емоционално декламиране на Омировата “Илиада ”. Заяви още, че знае и “Одисея ”, само че ще я остави “за идващия път ”. 



 

След траялите няколко часа диспути Обс Пловдив одобри да се дадат 3,5 млн.лв. за пускане на осъществяването на публичната поръчка за надграждане на електронната система в градския превоз. 33-ма съветници гласоподаваха “за “, петима бяха „ срещу “ и 2 се въздържаха. В същото време за улична мрежа в регион „ Тракия “ бяха осигурени  5,2 млн.лв.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР