Йогата става все по-популярна през последните години. Това показва и

...
Йогата става все по-популярна през последните години. Това показва и
Коментари Харесай

Йога или как да постигнем здрав дух и стегнато дупе

Йогата става все по-популярна през последните години. Това демонстрира и обикновената статистика на фестивала Udaya Live, който се организира в Правец и събра няколкостотин души от целия свят.

Първото издание, което към момента не е фестивал, се случва преди 6 години. Тогава в фотосите на най-новите йога практики в киноцентъра в Бояна се включват едвам 18 запалянковци. Към днешна дата броя е умножена минимум по 10, а събититето се трансформира в 5-дневен фестивал.

 Снимка 309226

Акро-йогата е доста атрактивна панорама

Много са чужденците от целия свят, които идват в България особено за йога фестивала, който тази година се случи край езерото в Правец - прелестно място, което съчетава планина, вода и въздух, всичко належащо за едно същинско странствуване към себе си.

Защото, както сподели Емили-Клеър Хил - един от посетител лекторите на Udaya Live, задачата на йогата не е да имаме тънка талия и плътно дупе, а да достигнем до естетика с вътрешното ни Аз. Тънката талия и дупето идват като разследване от заниманията.

Основният мотор на Udaya Live е изпълнителният шеф на " Ню Бояна филм " Ярив Лернер, който самичък е разпален по йогата. Той практикува по три пъти седмично, като това е главният метод за него да избяга от напрежението в напрегнатия кино бизнес.

" Всички обичаме да пътешестваме по света, само че йогата е път към вътрешния свят ", счита той, който и тази година събра едни от най-хубавите американски инструктори по йога, в нейните разнообразни разновидности.

 Снимка 309228

Поради характера на заниманието инструкторът по акро-йога Даниел Скот организира самостоятелни практики

Виняса, кундалини, акро йога, практики за дишане, танци и другарство бяха събрани в границите на петте дни в Правец, където атмосферата е повече от подобаваща за пътуването в нравствен, само че и във физически проект. Защото здравето, положителната кондициия, чистият въздух, природа и храна са крепко свързани с нашето по-добро общо положение. А събирането на доста хора, които търсят едно и също нещо, постоянно оказва помощ за реализирането на задачата.

" Винаги е по-лесно, когато имаш поддръжка и съидейници, с които се движите в една посока. Точно това се случва и на йога фестивала - събират се хора от всички краища на света с разнообразни житейски опит, с цел да практикуват дружно едно и също нещо. Така се случва и същинската магия ", показа Лернер в изявление за телевизия In Live.

Един от най-атрактивните инструктори, които демонстрираха своите практики, е Дилън Уорнър. Татуиран с едно голямо " ОМ " на ръката и някогашен играч по битка, той призна, че като същински състезател е подходил с леко съмнение към йогата. Сега той беше едно от новите имена във фестивала, само че притегли голям интерес.

 Снимка 309223

Дилън сподели посредством практиката си по виняса флоу по какъв начин се минава гладко от една поза в друга, съчетавайки дишане и придвижване в едно. " Това е динамична, мощна и плавна процедура, която има за цел да разкрие нашия креативен капацитет. Подходяща е за енергични хора, които се усещат в добра физическа интензивност. "

Ребека Пфлаум, която накара хората пристигнали в Правец да се смеят и плачат от душа - всеки, воден от своите персонални потребности, сподели изкуството на кундалини йогата. Както самата тя показа, преди близо 20 години, в една ранна заран, е посетила процедура по кундалини и си е споделила, че " това е най-налудничавото нещо ", което е правила. Само че се е оказала толкоз запленена, че ето я в този момент да преподава на хиляди хора.

 Снимка 309232

Кундалини съчетава най-различни антистрес придвижвания, дишане, музика и медитация, тъй че човек в действителност има опция да се види от вътрешната страна. И да се погрижи за себе си.

Акро-йогата на фестивала в Правец притегли главно чужденци. Изкуството на доверието в колегата явно има по-малко почитатели у нас.

 Снимка 309227

И макар че не е чак толкоз известна, акро-йогата е доста красива процедура, която изисква огромна доза физическа издръжливост и в двамата сътрудници. Тази процедура съчетава йога, акробатика и, несъмнено, дишане.

 Снимка 309225

Най-общо казано, този тип йога се извършва от двама души, които работят дружно за възобновяване на салдото, освобождението на духа и акробатичното развлечение за тялото. Единият сътрудник поддържа другия в осъществяването на серията от фигури във въздуха. Доверието сред двамата е от главно значение.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР