Йоана Илиева, Олга Храмова и Калина Атанасова влязоха сред най-добрите

...
Йоана Илиева, Олга Храмова и Калина Атанасова влязоха сред най-добрите
Коментари Харесай

Три българки в Топ 64 на сабя жени на световното, в четвъртък влизат в битка за медалите

Йоана Илиева, Олга Храмова и Калина Атанасова влязоха измежду най-хубавите 64 на международното състезание по фехтовка за мъже и дами в Милано. В третия ден от конкуренцията на пътеките в Италия излязоха 129 сабльорки и излъчиха 64 състезателки, които не престават борбата за медалите на сабя дами самостоятелно в четвъртък.

В конгресния център MiCo излязоха четири българки – Йоана Илиева, Олга Храмова, Емма Нейкова и Калина Атанасова, водени от националния треньор Ивайло Воденов. Илиева, Храмова и Атанасова демонстрираха отлична игра и в четвъртък не престават битката за призовите места. Емма Нейкова приключи надпреварата на 65 място и за малко не продължи в идващия кръг на конкуренцията.

Йоана Илиева показва самочувствие и отлична игра от първата си среща в групите на предварителния кръг, където записа пет победи от пет дуела. С този резултат българката зае седмо място след срещите в групите и продължава непосредствено във втория ден от шампионата.

Олга Храмова записа в групите четири победи и две загуби и се класира непосредствено за втория кръг от елиминациите. Там сабльорката ни победи Нора Зора Кехли от Алжир с 15:9.

Калина Атанасова излезе от групите с три победи и три загуби, и се класира непосредствено за втория кръг от елиминациите. Там тя победи Валерия Болшакова от Азербайджан с 15:9.

Емма Нейкова, която се възвръща от травмата на Европейските игри в Краков, игра доста добре в групите, където записа пет победи и една загуба. В първата си среща от втория кръг на предварителните елиминации тя отстъпи пред Вероника Василева от Австралия с 9:15, което я изпрати на 65 място в крайното класиране.

В четвъртък следва втората част от конкуренцията на сабя дами самостоятелно, когато ще бъде излъчена и новата международна шампионка. Йоана Илиева ще излезе в първия си дуел от елиминациите против Сабина Мартис от Румъния, Олга Храмова ще се изправи против Силвия Матушчак от Полша, а Калина Атанасова ще играе против Лусия Мартин-Португес от Испания.

Днес международното състезание продължава с боевете на сабя мъже самостоятелно и шпага дами самостоятелно, без български представители.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР