Йоана Илиева, Ема Нейкова и Олга Храмова достигнаха до осминафиналите

...
Йоана Илиева, Ема Нейкова и Олга Храмова достигнаха до осминафиналите
Коментари Харесай

Три български представителки на сабя бяха спрени в осминафиналите на Европейските игри в Полша

Йоана Илиева, Ема Нейкова и Олга Храмова доближиха до осминафиналите на сабя в шампионата по фехтовка от програмата на Европейските игри в Краков-Малополска 2023.

За страдание, и трите ни представителки не съумяха да прескочат оттатък тази фаза и по този начин България остана без сабльорка измежду най-хубавите осем в конкуренцията.

Всичко стартира с мачовете от груповата фаза, в която с изключение на Илиева, Нейкова и Храмова се включи и Белослава Иванова, само че тя записа шест загуби в шестте си срещи и по този начин не съумя да откри място в директните елиминации.

За сметка на това Ема Нейкова оглави подреждането в група 2 с баланс 5-1, до момента в който Йоана Илиева приключи втора в група с актив от 4 победи и 2 загуби, като по този метод и двете откриха място непосредствено в 1/16-финалите.



Олга Храмова пък се подреди четвърта в група 1 и по този начин трябваше да играе спомагателна среща във етапа на 1/32-финалите, където обаче се наложи с 15:7 против представителката на Нидерландия Марлеен Буитенхус.

В 1/16-финалите и трите българки реализираха нови победи, като Йоана Илиева надигра с 15:6 украинката Олена Кравацка, Емма Нейкова отстрани след 15:12 друга представителка на Украйна Юлия Бакастова, а Олга Храмова се оправи с полякинята Зузана Сиеслар след 15:9.

На идващото ходило обаче и трите ни представителки позволиха загуби, откакто европейската шампионка до 23 години Илиева загуби от Олга Харлан с 13:15, а Нейкова и Храмова отстъпиха надлежно на италианките Елоиса Пасаро (4:15) и Росела Грегорио (11:15).

При мъжете в турнриа на шпага най-добре се показаха Йордан Гълъбов и Светлозар Искров, които преодоляха групите, само че бяха спрени в 1/32-финалите респективно от португалеца Макс Род (10:15) и Тибор Андрасфи от Унгария (6:15).



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР