Йоана Грозева и Валентина Ташева, които тази година спечелиха участие

...
Йоана Грозева и Валентина Ташева, които тази година спечелиха участие
Коментари Харесай

Участнички в Space Camp Turkey 2019 се завърнаха с...

Йоана Грозева и Валентина Ташева, които тази година завоюваха присъединяване в галактическия учебно-тренировъчен лагер " Space Camp Turkey 2019 " в турския град Измир, посетиха кмета на Община Първомай Ангел Папазов. Те му сервираха подарък и персонално му благодариха за оказаната поддръжка и подпомагане при заминаването им.

Момичетата бяха част от групата от 38 българчета, сред 11 и 15 години, взели присъединяване в " Space Camp Turkey ", един от трите галактически центъра за образование в света, основани по модел на NASA. Програмите в тези центрове дават опция на деца с интерес към науката да работят със модерни технологии и тренажори в региона на астрономията и роботиката. След прекосяване на образованието участниците получават документи, които са ценени в доста учебни заведения и университети.

Облечени в униформените тениски и шапки от лагера, очевидно разчувствани и удовлетворени, двете девойки описаха за невероятните прекарвания по време на своето присъединяване в галактическия лагер - от забавните лекции и презентации до упражненията в симулаторите, където са разбрали какво е да няма гравитация и търкане. Йоана и Ваня демонстрираха документите си и обясниха, че са усвоили доста нови познания освен за работата на астронавтите, само че и за екипната работа в интернационална среда с най-новите технологии. Съотборничките в тим " Аполо 13 " дефинираха своето показване като сполучливо и се надяват и в бъдеще да имат благоприятни условия да вземат участие в такива инициативи.

Кметът благодари на девойките и им подари книги, като им пожела да бъдат все по този начин любознателни, изобретателни и сполучливи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР