Йерусалим взе официално решение да стартира по-рано от предвиденото встъпването

...
Йерусалим взе официално решение да стартира по-рано от предвиденото встъпването
Коментари Харесай

Израел затваря училищата след рекорд от над 5 500 нови случая на COVID-19 в страната

Йерусалим взе публично решение да започва по-рано от плануваното встъпването в национална карантина, откакто новите случаи на COVID-19 удариха своя пик през миналата седмица.

Училищата, яслите и детските градини ще затворят порти още в четвъртък, написа ДПА, цитирайки публично известие на премиера Бенямин Нетаняху, който към момента е на посещаване във Вашингтон.

През предходната седмица за пръв път дневният брой на новозаразените за пръв път надвиши 4 000, а единствено седмица по-късно е регистриран връх от 5 523 инфектирани. Именно това е принудило управляващите да подхващат незабавни ограничения, защото втората вълна от пандемията е напът да залее страната.

Националната карантина е планувана за интервал от 3 седмици, покривайки всички празници към еврейската Нова година.

Магазините, аптеките и доставчиците на храна ще са единствените, отвън държавния бранш, които ще работят в този интервал, а на останалата част от популацията се не разрешава напускането на дома на повече от 500 м. Събирането на хора на закрито ще е позволено за най-много 10 души на закрито и 20 души навън.

Първите случая на ковид в Израел бяха регистрирани през март тази година, а оттогава насам са регистрирани над 162 хиляди инфектирани и повече от 1 100 починали.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР