Йеменското бунтовническо движение Ансар Аллах (хуси) разреши на членовете на

...
Йеменското бунтовническо движение Ансар Аллах (хуси) разреши на членовете на
Коментари Харесай

Хусите: Позволихме на членовете на екипажа на Галакси лийдър да се свържат с роднините си

Йеменското бунтовническо придвижване " Ансар Аллах " (хуси) позволи на членовете на екипажа на кораба " Галакси лийдър ", отвлечен в Аденския залив, да се свържат със фамилиите си, съобщи представителят на придвижването, Мохамед Абдел Салам, представен от ТАСС, съобщи Българска телеграфна агенция.

Българите на борда са двама - капитанът и първият помощник-капитан.

" Към членовете на екипажа на арестувания израелски транспортен съд се отнасяхме в сходство с ислямските морални полезности и филантропични правила, а също по този начин им беше разрешено да се свържат със фамилиите си ", гласи фрагмент от изказването му, представен от пресслужбата на армията на хусите в Телеграм.

Хусите, напомни Салам, по-рано предизвестиха, че " израелски кораби или кораби, сътрудничещи с врага (Израел), ще станат цели заради бруталната експанзия и несправедливата блокада на линията Газа ". Той добави, че завземането на кораба " Галакси лийдър " е осъществено " в символ на взаимност с народа и съпротивата на линията Газа ".

На 19 ноември телевизионният канал " Ал Хадат " цитира източници, съгласно които хусите са заловили израелския товарен транспортен съд " Галакси лийдър " с екипаж от 22-ма членове от разнообразни страни във водите на Аденския залив. Представителят  на " Ансар Аллах " Яхия Сария удостовери завземането, като добави, че корабът е бил изтеглен на буксир до йеменския бряг, а екипажът е бил арестуван.

Пресслужбата на израелската войска отхвърли корабът да е израелски.

Според профилирания уебсайт Marine Traffic корабът плава под флага на Бахамските острови. По-късно японската организация Киодо осведоми, че оператор на кораба е японската компания " Нипон Юсен ".

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР