Йеменските хуси повредиха четири подводни кабела, които осигуряват интернет връзка

...
Йеменските хуси повредиха четири подводни кабела, които осигуряват интернет връзка
Коментари Харесай

Хусите са повредили подводни кабели, свързващи Европа и Азия

Йеменските хуси повредиха четири подводни кабела, които обезпечават интернет връзка сред Европа и Азия, оповестява израелското издание .

 

„ Четири подводни информационни кабела бяха развалени в Червено море сред Джеда в Саудитска Арабия и Джибути в Източна Африка “, се споделя в материала.

Според израелското издание развалените връзки са на фирмите AAE-1, Seacom, EIG и TGN. Аварията докара до „ съществени спирания “ на интернет връзката сред Европа и Азия. Потребителите от страните от Персийския залив и Индия бяха наранени най-тежко, се оповестява в публикацията.

Globes означи, че ремонтът на връзките ще отнеме минимум осем седмици.

Хусите, които управляват огромна част от йеменското крайбрежие на Червено море, започнаха да нападат кораби, свързани с Израел, откогато спорът в Близкия изток ескалира, което докара до внезапен спад на корабния трафик през Суецкия канал.

В същото време придвижването Ансар Аллах съобщи, че по този начин оказва помощ на палестинците и дейностите им не пречат на свободата на корабоплаването в Червено море. Арабските и мюсюлманските страни неведнъж са предупреждавали Вашингтон, че безусловната поддръжка за дейностите на Израел в линията Газа ще докара до разпространяване на спора в целия район.

В отговор Съединените щати и Англия започнаха да нанасят удари по цели на хусите в средата на януари. Член на най-висшия политически съвет на Ансар Аллах, Мохамед Али ал-Хути, назова офанзивите терористично безчовечие, умишлена и неоправдана експанзия.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР