Йеменските бунтовници хуси конфискуваха "подозрителен кораб" в южната част на

...
Йеменските бунтовници хуси конфискуваха "подозрителен кораб" в южната част на
Коментари Харесай

Йеменските бунтовници хуси обявиха, че са задържали кораб в Червено море

Йеменските бунтовници хуси конфискуваха "подозрителен транспортен съд " в южната част на Червено море, само че ще го освободят, в случай че след инспекцията се потвърди, че е южнокорейски.

Това заяви пред Ройтерс почитан представител на хусите. Преди това саудитската организация СПА цитира представителя на интернационалната коалиция в Йемен Турки ал Малики, че бунтовниците са отвлекли кораб, който предния ден е теглел на буксир южнокорейска сондажна платформа, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на АП. Според Малики това нахлуване заплашва жизненоважния морски път през протока Баб ел Мандеб, употребен за петролни доставки от Персийския залив за Европа, както и за превоза на други артикули от Азия за Европа.

Иран отбрани офанзивата на йеменските бунтовници над саудитски петролни съоръжения

Представителят на хусите Мохамед Али ал Хуси сподели пред Ройтерс: "Йеменската брегова защита ревизира дали корабът принадлежи на страните от експанзията, или на Южна Корея, в който случай ще бъде освободен след приключването на законовите процедури ". По думите на Хуси екипажът на арестувания транспортен съд е "третиран добре ".

Саудитска Арабия смъкна дрон на хусите
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР