Йелена Докич стана поредното голямо име от света на тениса,

...
Йелена Докич стана поредното голямо име от света на тениса,
Коментари Харесай

Йелена Докич е опитала да се самоубие през април


Йелена Докич стана следващото огромно име от света на тениса, което визира тематиката с психологичното здраве. Чрез обява в Instagram някогашната №4 в света разкри, че е пробвала да постави завършек на живота си преди по-малко от два месеца. Родената в Осиек някогашна тенисистка, която сега живее в Австралия и се изявява като треньор и коментатор за локалния Channel Nine прикани всички, изпитващи сходни проблеми, да потърсят професионална помощ допустимо най-скоро.

„28 април 2022 – съвсем скочих от балкона на 26-ия етаж и лиших живота си. Никога няма да не помни този ден. Всичко беше мъгливо. Имаше единствено мрак. Никакви звуци, никакви облици, нищо нямаше смисъл. Имаше единствено сълзи, горест, меланхолия, безпокойствие и болка“ – написа Докич.

„Последните шест месеца бяха доста сложни. Непрестанно плачех на всички места. Започнах от това да се укривам в тоалетната, когато съм на работа, с цел да избърсвам сълзите си, и стигнах до там да не мога да спра да рева, когато съм у дома. Беше непонисимо. Чувството на горест и болежка просто не си отиваше. Животът ми беше разбит“.

„Знам, че в живота ми има доста неща, за които би трябвало да съм признателна. Това обаче ме караше да се ненавиждам, защото фактът, че се усещам по този начин, означаваше, че съм неблагодарна. Този циничен цикъл се повтаряше в главата ми непрестанно“ – прибавя полуфиналистката на Уимбълдън за 2000 година

Докич описа за някои от проблемите, с които се е сблъскала, и бе безапелационна, че хората не трябва да се срамят от това, че се усеща зле.

„Някои дни са по-добри от други. Случва се да направя крачка напред, а по-късно една обратно, само че имам вяра, че мога да преодолея това. Вярвам в следното: няма нищо неприятно в това да се усещам по този метод. Не е срамно да сте тъжни, само че би трябвало да се борите и да се справите с това. Именно това се пробвам да направя сега и това е нещото, което ме крепи. Не се срамувайте от това, което чувствате. Няма нищо неприятно в това и можете да го преодолеете. Възможно е, просто не спирайте да вярвате. Обичам ви и ще продължа да се боря и да оставам жив. Ще се завърна по-силна от всякога“ – приключва обявата си четвъртфиналистката от Ролан Гарос и Australian Open.

Сезон 2000 е най-силният в кариерата на Докич, като тогава тя доближава до полуфинал на Уимбълдън, както и до осминафинал на US Open. Именно по това време обаче тя стартира да страда от хронична меланхолия от посттравматичен стрес, като главната причина за сериозните ѝ душевен контузии е нейният татко.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР