Язовирна стена се скъса в град Орск, в руската Оренбургска

...
Язовирна стена се скъса в град Орск, в руската Оренбургска
Коментари Харесай

Язовирна стена се скъса в руския град Орск, евакуират хората

Язовирна стена се скъса в град Орск, в съветската Оренбургска област. Започна евакуация на локалните поданици, заяви пред ТАСС представител на съветските аварийно-спасителни служби.

Според постъпващата информация до 4000 жилищни здания , населявани от към 10 000 души в предградията на наброяващия 230 000 души Орск, може да бъдат наводнени вследствие на скъсването на язовирната стена. 
 
" В Орск имаше разкъсване на язовирна стена. Жителите на града се изтеглят от домовете, намиращи се в зоната, останала под вода ", сподели събеседникът на ТАСС.

Разположената в района на планината Урал Оренбургска област, част от която е и Орск, и прилежащите региони на Казахастан през последните дни пострадаха от наводнения, отбелязва Ройтерс. Руските управляващи са определили шест места за евакуация на жителите на Орск, който се намира покрай границата с Казахстан, на 1800 километра източно от съветската столица Москва.

Кадри в приложението " Телеграм ", чиято меродавност не може да бъде обезпечена от Ройтерс, демонстрират вода, бликаща от пробив в ниска язовирна стена. В Оренбургска област е оповестено изключително състояние, съобщи съветското Министерство на изключителните обстановки.

В последните дни ведомството е съдействало на към 3500 души, наранени от наводнения.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР