Язовир Огоста е сред 30-те най-опасни язовира у нас. През

...
Язовир Огоста е сред 30-те най-опасни язовира у нас. През
Коментари Харесай

Промяната обещава ударни ремонти на опасните язовири

Язовир Огоста е измежду 30-те най-опасни язовира у нас. През 2018 година ГЕРБ отпусна 500 милиона лв. безотговорно за поправки на язовири през ДКК. От тези поправки единствено 10 бяха приключени и то без строителни позволения. Никой в министерството на стопанската система в продължение на 3 години не беше упражнил надзор върху хората, на които е било предоставено харченето на 500-те милиона лв.. Така някогашният министър председател Кирил Петков - сегашен съпредседател на " Продължаваме промяната " разяснява положението на водоемите в страната от язовир " Огоста ". 

" Нямаше никаква приоритизация на риска. Ние направихме първите стъпки – оценихме всички язовири в България по равнище на риск. Заложихме тези с най-голям риск да бъдат ремонтирани първо. Трябва да създадем всичко допустимо бедствия като това от последните дни да бъдат избегнати ", подсигурява Петков. 

Но предизвести, че дейностите би трябвало да се подхващат преди следващата покруса.

" Това се прави с работа и прекъсване на кражбите. Ще си довършим работата след 2 октомври! А на господин Борисов предлагаме да пристигна тук, когато се пенсионира, тъй като е едно прелестно място да изкара старините си ", предложи още веднъж водачът на Политическа партия на сътрудника си от ГЕРБ. 

ТЕМА преди 11 минути 470 преди 42 минути 604 преди 1 час 645
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР