Язовир Кюстендил на този етап няма да бъде завършен. Причината

...
Язовир Кюстендил на този етап няма да бъде завършен. Причината
Коментари Харесай

Регионалният министър съобщи неприятни новини за язовир Кюстендил

Язовир " Кюстендил " на този стадий няма да бъде приключен. Причината е, че през последните месеци има растеж на цените при материалите, труда и строителството. Това заяви през днешния ден районният министър арх. Иван Шишков.

“Съгласно признатата разработка от 1990 година водоснабдителната система на язовира включва построяването както на самия него, по този начин и на прилежащите му уреди, пречиствателна станция за питейни води и водопроводи, разпределени към популацията и промишлеността към оня миг ", съобщи той.

И добави, че поради миналия интервал и осъществяването на строителните действия и качеството на водата, е належащо да се извършат няколко действия. " Обследване на строителството, актуализацията на плана на язовирната стена, актуализацията на плана за пречиствателна станция за питейни води и съпътстващи инфраструктури, основаване на санитарно-хранителна зона, подробни устройствени проекти за пречиствателна станция и проекти на линейна инфраструктура, както и процедури свързани с екологичните условия ", изясни още Шишков, представен от БГНЕС.

“Средствата по архивни данни са 80 млн., само че поради наложените устройствени и екологични процедури и смяната в цените на строителството, труда и материалите, в бюджета за 2023 година не е планувано неговото довеждане докрай ”, добави още Шишков. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР