Язовир Бели Искър“ е публична държавна собственост с предоставени права

...
Язовир Бели Искър“ е публична държавна собственост с предоставени права
Коментари Харесай

Губернаторът на Софийска област: Искат да ми прехвърлят чужди отговорности относно яз. „Бели Искър”

Язовир „ Бели Искър “ е обществена държавна благосъстоятелност с предоставени права на ръководство на Министерство на районното развиване и благоустройството, в осъществяване на инструкции на Върховна административна прокуратура от 18.01.2017 година Ето и за какво днесследното: „ Съставен е акт на министъра на районното развиване поради безучастие и неналичието на ремонт на стената. Актът е от месец август 2017 година. Стартирано е административно произвеждане. “

Това показва в своя позиция регионалният шеф на Софийска област Илиан Тодоров.

През 1999 година Столична община отдава на концесия бент. „ Бели Искър “ на Софийска вода за период от 25 години. Плащанията по концесионния контракт от страна на Софийска вода постъпват напълно по сметка на Столична община. Явно е, че концесионерът „ Софийска вода “ желае само да печели на гърба на българите. Концесионерът непрекъснато покачва цените на водата за крайните консуматори, а когато има потребност от ремонтни действия на употребяваните уреди, същите би трябвало да бъдат осъществени от и за сметка на жителите и страната, а не от оня, който печели от тях от продажбата на вода – „ Софийска вода “.

Ето и за какво министър-председателят на Република България господин Борисов резолира писмото от основния прокурор господин Цацаров не до Областния шеф на Софийска област, а до министрите на стопанската система, на екологията, на районното развиване и до кмета на София, които да подхващат незабавни ограничения и да изпълнят рекомендациите по допустимо най-бързия метод.

Въпреки че бент. „ Бели Искър “ не е благосъстоятелност на Софийска област, съм подготвен да избера план за подсилване на стената на язовира. Готов съм и да подхваща ремонтни действия, само когато публично получа сходен план, нужното финансиране за СМР и щатни бройки за експертен състав, който да реализира техническата употреба на язовира и оборудванията към него. Все някой би трябвало да оправи тази неразбория и дългогодишното „ изплъзване “ на редица министри, кметове и държавни чиновници като цяло.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР