Яйцата са важна част от менюто ни, но знаем ли

...
Яйцата са важна част от менюто ни, но знаем ли
Коментари Харесай

Интересни факти за яйцата, които не са ви познати

Яйцата са значима част от менюто ни, само че знаем ли всичко за тях. Ето няколко забавни и не толкоз известни обстоятелството за най-консумираната храна по Великден.
1. Яйцето обичайно е езически знак на плодородието (църквата го приема, сходно на коледните елхи), като хората ядат яйца, с цел да отпразнуват пролетта.
 Може ли да има правостоящи места в самолетите? Може ли да има правостоящи места в самолетите?
Италиански производител на седалки за самолети показа своят нов дизайн за седалки, които разрешава на пасажерите да протягат краката...
2. Римляните са приготвили първия омлет в историята. Той е бил подсладен с мед. Наричал се " овелеме ", което значи яйца и мед.
3. Витамин D е доста значим за хората и го получаваме нормално посредством слънчевата светлина. Има доста малко храни, които съдържат витамин D, а яйчните жълтъци са едни от тях.
4. Една от най-важните тълкования на яйцето е шоколадовото великденско яйце. Първите шоколадови яйца стартират да се появяват в Германия и Франция при започване на XIX век.
5. Американците ядат приблизително по 250 яйца годишно.
 Хората над 40 би трябвало да работят единствено ТРИ дни седмично Хората над 40 би трябвало да работят единствено ТРИ дни седмично
Хората не обичат да си го признават, само че колкото по-възрастни ставаме, толкоз повече губим от своята сръчност. С възрастта идват мъдрост...
6. През 2008 година откриватели в Канада разгласяват отговор на въпроса " Кое е първо – яйцето или кокошката? “ Отговорът е: яйцето. Динозаврите вършат гнезда и снасят яйца, преди птиците да се появят.
7. Температурата на яйцето, когато е снесено, е към 40 градуса.
8. Преди време яйчните жълтъци имаха неприятна известност заради наличието на холестерол. След доста проучвания стана ясно, че яденето на яйца не усилва безусловно риска от сърдечно-съдови болести и антиоксидантите могат да бъдат потребни.
Източник: Expert.bg.
 20-те вдъхновяващи мисли за пътуването 20-те вдъхновяващи мисли за пътуването
Лято е, а това ни кара пътешественическата ни душа да се разсъни и да ни предизвика да пътуваме при всяка опция. Топлите, дълги дни...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР