Яйцата, които се произвеждат в България, са достатъчно. Това заяви

...
Яйцата, които се произвеждат в България, са достатъчно. Това заяви
Коментари Харесай

Бели или кафяви - кои яйца в магазина са български

Яйцата, които се създават в България, са задоволително. Това съобщи за Радио Стара Загора в първия ден от Страстната седмица преди Великден ръководителят на Асоциацията на промишленото птицевъдство Даниел Божанков.

Той разкри, че главно у нас се създават кафяви яйца. " Има единствено една-две компании, които създават бели яйца. Това е добре да го знаят потребителите, когато избират какви яйца да купят ", изясни той.

Според него, огромна е вероятността яйцата, които идват от чужбина, да са с неточно подложен код за генезис. " Това е голямит проблем, с който се борим напоследък ", уточни той.

За потребителите е най-важно да гледат деня на снасяне и период на валидност. " Българските яйца постоянно са пресни. Ние не задържаме, когато са от производител, избираме най-късия път по веригата ", изясни Божанков. 

Божанков разяснява и цената, на която яйцата ще бъдат търгувани в навечерието на Великден. Според персоналното му мнение тя не би трябвало да се усилва, защото суровините по-скоро поевтиняват.

Председателят на Асоциацията на промишленото птицевъдство предизвести, че не всички вносни яйца на българския пазар имат правилно сложена маркировка. Даниел Божанков изрично уточни, че българските яйца постоянно са пресни. Според европейското законодателство срокът за валидност на едно яйце е близо месец.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР