Яйчената черупка се състои от високо ниво на калций и

...
Яйчената черупка се състои от високо ниво на калций и
Коментари Харесай

Много грешим, като ги изхвърляме: Правят тялото ни като ново, само счукайте няколко на прах

Яйчената черупка се състои от високо равнище на калций и фосфор в съединяване с калий, желязо, магнезий и силиций. Калцият, който консумираме дружно с черупката, доста елементарно се всмуква от тялото – в пъти по-добре от специфичните добавки!
Полезните свойства на черупката са известни още от антични времена, когато в доста знахарски предписания участвал богатият на калций прахуляк от яйчени черупки.
Редовната му приложимост ще ви помогне да предотвратите появяването на остеопороза и да забравите за болесттите, породени от дефицит на калций.
Прахът от яйчени черупки възстановява кръвното налягане, понижава равнищата на нездравословния холестерол, лекува киселините в стомаха, също и алергията, възстановява обмяната на веществата.

Ефикасен е също при акне – черупката съдържа цинк, който оказва удобен резултат върху кожата, написа Блиц.
Как се подготвя прахът от яйчени черупки? Изпразнете наличието на яйцето и изплакнете добре черупките. След това варете в продължение на 5 минути. Изсушете черупките – след 5-6 часа ще бъдат подготвени за приложимост. Отделете тънката ципа отвътре на черупката, след което пригответе праха, като счукате в хаванче допустимо най-ситно. Съхранявайте праха на яйчната черупка на изсъхнало и мрачно място в компактно затворен резервоар.
Ето и още изгоди от яйчените черупки, както и хрумвания защо да ги употребявате:

Изчистете къщата – смлените на тънко яйчени черупки можете да употребявате, с цел да почистите някои повърхности в банята и кухнята. Превръщат се в нетоксична абразивна съставна част за почистване на мръсотията, изключително, в случай че ги смесите с малко течен сапун. Със сместа можете да изчистите нечистата повърхнина на термоса, тигана или тенджерата.
Отпушете канализацията – вземете ситно натрошени или смлени части от черупки и ги поставете върху решетката на кухненската мивка. По този метод те ще улавят по-големите части храна, с цел да не запушват канала. Когато пък водата ги натроши на ситно ще почистят тръбите.
Почистете лицето си – сложете няколко черупки в чашка с ябълков оцет и ги накиснете за няколко дни. Течността може да бъде използвана като противовъзпалителна примес, успокояваща раздразнената кожа. За да възвърнете младежката гладкост на кожата си натрошете черупки и си ги нанесете върху кожата си в композиция с малко белтък. Почакайте маската върху лицето ви да засъхне, преди да я отмиете от кожата си с топла вода.

Погрижете се за градината – яйчените черупки съдържат калций и минерали в доста огромни дози, по тази причина могат да подхранят растенията на терасата или в градинката, в случай че ги натрошите или прибавите към почвата.
Инфо: Брадва

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР