Явор Гечев коментира и възможността служебното правителство да продължи да

...
Явор Гечев коментира и възможността служебното правителство да продължи да
Коментари Харесай

Служебният земеделски министър: Няма недостиг на дърва

Явор Гечев разяснява и опцията служебното държавно управление да продължи да ръководи и след нова година до нови избори.

 

В момента няма дефицит на дърва за огрев в страната. Това увери служебният аграрни министър Явор Гечев в " Денят стартира с Георги Любенов ".

" Сигнали постоянно ще има, тематиката с дървата вълнува ужасно доста хората. Това е най-евтиното гориво, което остава. Нашите баби и дядовци на село имат една печка, на която готвят, топлят се. На този стадий няма към този момент такива проблеми, има частични, само че ги решение ", сподели още Гечев.

По думите му сега са доставени 153% дърва при 100% предходната година. Повечето количества не са за сметка на нова сеч.

В пъти са засилени инспекциите на Българската организация по безопастност на храните (БАБХ) преди празниците, изясни още служебният министър. Инспекторите наблюдават за качеството на питателните артикули по магазините. По думите му е заменен шефът на организацията за храните поради това, че не е смогвал на работата във ведомството.

" Намирам съображение за повишаването на част от питателните артикули, като млечните произведения, да вземем за пример, само че за други не намирам. Например, цената на олиото трябваше от дълго време да е урегулирана, само че това по този начин и не се случва - пазар ", сподели още министърът.

" Не е елементарно да си длъжностен министър във времена на рецесии и когато има работещ парламент, само че няма болшинство. В земеделието единствено торнадо където не е минало по времето на служебният кабинет. Надявам се да има постоянно държавно управление, само че до момента в който това се случи, ще си правя работата ", разяснява Явор Гечев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР