Явор Дачков направи много интересен коментар във Фейсбук.Той напълно преобръща

...
Явор Дачков направи много интересен коментар във Фейсбук.Той напълно преобръща
Коментари Харесай

Дачков: В Русия е истинска демокрация, затова безумията на Пригожин са възможни

Явор Дачков направи доста забавен коментар във Facebook.

Той изцяло прекатурва това, което виждаме с очите си.

Ето какво написа Дачков, който към момента има вяра в съветската победа над Украйна:

" В Русия има конфликт за това дали да се стига до Полша и по-далеч (Пригожин), а не дали да се отхвърля от Украйна. Умнокрасивите отново не са в час, както нормално. Ще се молят за Путин, както ненадейно им стана мъчително за Гешев:)

Не мисля, че това, което става в Русия, е добре промислена режисура и тактика за Украйна, а е по-скоро част от живота на тази страна, познаваща дълбочината на парадокса да си жив и доста по-жива от долчето и габаната на умрелия запад, в който към този момент даже и един протест като хората не може да се провежда.

Пригожин желае радикална разпра с Украйна и тотално разкъсване със Запада, а Путин държи отворена вратата за връзки с него след Украйна и се пробва деликатно да управлява войната, балансирайки със комплицираните тектонични разбърквания в международните пластове на въздействие и превъзходства.

(б.ред. Всъщност преди ден Пригожин съобщи, че отговорни за войната в Украйна са " Група тъпанари в Кремъл ", както и че Украйна не е атакувала 8 години с бомби Донбас)

Следя съветските канали от началото на войната и не съм виждал по-демократичен, сериозен, самокритичен и недопечен диалог и то в положение на военни дейности.

Там е същинска народна власт на мисълта, заради тази причина безумията на Пригожин са вероятни.

Той е прочувствен и органически протест против бюрократичната, корумпирана и тромава военна машина, може би ненапълно обективен, само че не и подходящ в подтекста, само че Русия не е страна, която живее просто за единия подтекст. Възможно е всичко това да приключи с тотална злополука за Русия и цялостен разпад. И то тъкмо когато Путин се обрисуваше като победител, Украйна приключваше с контраофанзивата и потоците от пари от Запада.

Възможно е и тази рецесия да изиграе мобилизираща роля за руснаците и те да се консолидират още по-силно зад Путин и да смажат украинската опозиция. Всичко е допустимо, само че едно е несъмнено - тази страна е жива и се бори за себе си и със себе си. Да се четат иронични забележки за Русия от хора, които чакат 2000 лв. на месец по план от Америка за България, или сляпо боготворене по съветската душа от други, които желаят да забият стометров знак на личните си комплекси в най-красивата планина на България е комично и неуместно. "

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР