Явор Божанков ще води листата на коалицията -

...
Явор Божанков ще води листата на коалицията  -
Коментари Харесай

ПП и ДБ се стремят към съдебна реформа, очакват висок резултат

Явор Божанков ще води листата на обединението " " - " " в Габрово и ще е в листата с кандидат-депутати в един от трите изборни региона в София. 

" Обединението ни не е единствено сред " " и " ", а сред всички дейни политически лица, които мислят трезво и желаят да трансформират политическия модел на ръководство. Всички единомислещи лица, които са дейни, ще бъдат привлечени към нас. Абсолютно обикновено е да виждате лица, които не са от " " и Демократична България. Коалицията ни стъпва на обстоятелството, че желаеме да възстановим чувството за правдивост у хората. Явор Божанков ще води само листата в Габрово. Той е един от хората, които могат да оказват помощ с идеята, която ни е обединила ", съобщи някогашният народен представител от " "  Стою Стоев в ефира на " България заран ".

По думите му листите за идните парламентарни избори към момента не са подготвени, ясни са единствено водачите. Предстои имената на участниците да бъдат определени на Национален съвет на партията. 

" В последните две Народни събрания се видя, че огромна част от болшинството желае само на думи правосъдна промяна. Именно тя е главната цел на обединяването ни. Съдебната промяна към този момент е възприемана като една куха фраза, в която няма наличие. Важно е да има един закон за всички ", посочи Стоев.

Според госта, в случай че у нас съществуваха правораздаване и самостоятелна правосъдна система и прокуратура, не би трябвало да има български политици и предприемачи в листата " Магнитски ". 

" Нямам огромно доверие на социологическите организации, тъй като постоянно подценяват нашия резултат с повече от 5%. Освен това, изследванията са правени преди публично да се разгласи обединението и да излезе новият лист " Магнитски ", безапелационен бе Стоев пред Bulgaria ON AIR. Той изрази упованията си обединяването да реализира доста положителни резултати на изборите. 

Бившият народен представител не пропусна да разяснява и изявленията на президента Румен Радев във връзка с войната в Украйна.

" Президентът Радев разделя обществото по отношение на войната в Украйна. Той не приказва от името на всички българи. Държавният глава би трябвало да бъде самостоятелен и надпартиен, а не да взима толкоз огромно присъединяване в политическите дейности ", счита той.

Според Стоев новосформираните от някогашни политици обединения нямат късмет да влязат в идващия парламент. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР