Явно решенията в правителството се вземат по някакъв паралелен механизъм,

...
Явно решенията в правителството се вземат по някакъв паралелен механизъм,
Коментари Харесай

Съветът по сигурността не е вземал решение да се гонят руските дипломати, твърди Радев -

Явно решенията в държавното управление се вземат по някакъв успореден механизъм, надалеч от институционалния път за взимане на решения, обяви президентът Румен Радев на брифинг в Мадрид по отношение на експулсирането от България на 70 чиновници на съветското дипломатическо посланичество.

Той отхвърли да е бил осведомен авансово от ДАНС за взето от държавното управление решение по този въпрос. Последствията може да бъдат съществени, най-много за нашата дипломатическа задача в Москва. По този метод не може да се вземат решения от изпълнителната власт по толкоз значим въпрос, сподели Радев, представен от Българска телеграфна агенция.

" Легитимността на институциите е в отстояването на обстоятелствата и осъзнаването на отговорността за личните си дейности. По отношение на обстоятелствата в президентската институция не е постъпвал отчет на ДАНС за това ", съобщи президентът.

На Съвета по сигурността към Министерския съвет, извършен на 9 юни, където е взел участие представител на президентството, тази тематика не e попадала в оповестения авансово дневен ред, бе безапелационен Радев. Темата се повдига вътре за разискване по принцип, само че по нея няма взето решение. Въпреки това, когато представителят на президентската институция се върнал в президентството и споделил по какъв начин е протекъл съветът, президентството е изпратило писмо на секретаря на Съвета по сигурността към Министерски съвет с въпрос за взетите на съвета решения. Отговорът е бил, че няма гласувано и признато решение на този съвет, изясни той.

" Това ясно демонстрира, че очевидно решенията в държавното управление се вземат по някакъв успореден механизъм, надалеч от институционалния път за взимане на решения “, сподели Радев.

Според него капацитетът за сформиране на държавно управление в границите на този парламент не е привършен. Ако въпреки всичко отидем на вид избори, преди 15 септември те не са целесъобразни, тъй като би трябвало да се подсигурява оптимално висока изборна интензивност, добави президентът.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР