Явно има политици, които не осъзнават, че корупцията може да

...
Явно има политици, които не осъзнават, че корупцията може да
Коментари Харесай

За Румен Радев не е самоцел да назначава шефа на антикорупционната агенция

Явно има политици, които не осъзнават, че корупцията може да блокира и загроби парламентарната република , която те сякаш отстояват.

Това сподели пред публицисти президентът Румен Радев връзка с коментара на Цветан Цветанов по отношение на антикорупционния закон на Българска социалистическа партия. Припомняме, Цветанов разкритикува предложенията на социалистите с тезата , че ръководителят на антикорупционния орган не може да се назначава от президента, тъй като не сме президентска република.

" Виждате какво е недоверието в институциите. Да назначавам ръководителя на един подобен орган за мен въобще не е самоцелно ", изясни Радев.

 Президентът подготвен да кадрува в антикорупционния орган
Президентът подготвен да кадрува в антикорупционния орган

Нинова посочи още другата философия в плана на Българска социалистическа партия и на ГЕРБ

По думите му е доста значимо този орган да работи дейно. Държавният глава напомни, че единствено преди няколко месеца по отношение на районирането при мажоритарните избори , в законопроекта препоръчан от ГЕРБ, е било заложено това да го прави президентът като равно далечен от всички управляващи. Радев запита - " Сега нещо смени ли се? "

Относно случая с Калин Митрев и " Азербайджанската перачница " Радев съобщи, че досега разполагаме единствено с изявления на медиите и би трябвало да изчакаме способеното мнение на виновните институции .

Във връзка с намеците за избор на съмнение , Радев уточни, че обикновено в една парламентарна република да има искане за избор на съмнение, само че постоянно това би трябвало да бъде аргументирано и съпроводено с други възможности.

 Кой е писал антикорупционния закон на Българска социалистическа партия?
Кой е писал антикорупционния закон на Българска социалистическа партия?

Мнозинството социалисти не знаят кой е действителният създател

Държавният глава Румен Радев откри първата Европейска младежка олимпиада по информатика, която се организира под негов патронаж. Домакин на форума е Софийският университет " Св. Климент Охридски ".

Форумът има за цел да насърчи интереса към осведомителните технологии и да подтиква спортното програмиране измежду младежите. Участие в Олимпиадата ще вземат възпитаници от над 20 държави-членки на Съвета на Европа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР