Ястие с аромат на пролет - перфектната гозба за Великденската

...
Ястие с аромат на пролет - перфектната гозба за Великденската
Коментари Харесай

Агнешки котлети и ребърца с дробене

Ястие с мирис на пролет - съвършената манджа за Великденската софра

Необходими Продукти

● агнешко месо - 2 кг котлети и ребърца
● агнешки дреболии - 1 кг агнешки набор за дроб сарма
● ориз - 1 огромна чаша
● булгур - 1 огромна чаша
● лук - 1 огромна глава
● моркови - 1 бр.
● зелен лук - 3 връзки
● чесън - 1 връзка зелен
● бахар - 10 зърна
● черен пипер - 10 - на зърна
● дафинов лист - 4 - 5 листа
● ракия - 50 мл
● девесил
● джоджен
● червен пипер
● сол
● олио

Начин на подготвяне

Нарежете месото и го сложете в тенджера, залейте с вода, сипете една лъжица сол, пуснете 5-6 зърна бахар, 2-3 дафинови листа, 10-на зърна черен пипер и се прибавя една дребна чашка ракия. Поставете на огъня и като заври, намалете на спокоен огън, оберете пяната и оставете да ври 40 минути.

Сложете в друга тенджера на огъня набора от агнешките дреболии - сърце, черен и бял дроб, чревца и шкембе, залейте с вода, пуснете малко сол, два дафинови листа и 4-5 зърна бахар. Сварете на муден огън, а по-късно извадете и нарежете.

В различен съд - плитка и необятна тенджера капнете малко олио и пуснете да се запържи една глава лук, накълцана на кубчета, дружно с моркова, също нарязан на кубчета. Щом стане транспарантен лука, прибавете накълцания зеления лук и чесън. Разбъркайте и прибавете измития ориз.

Запържете още две-три минути, като разбърквате и прибавете булгура. Поръсете с една лъжица червен пипер, а по-късно залейте с 5 чаши от бульона, в който са се варили агнешките артикули, като го прецедите.

Накълцаните дреболии прибавете към ориза и поръсете с девесил и джоджен, разбъркайте добре и прехвърлете в подобаваща тава.

Подредете от горната страна месото, като го навлажните с бульон и намажете с щипка червен пипер. Загрейте фурната и сложете агнешкото да се пече на 200 градуса за 40 минути, до момента в който се запече.

Агнешките котлети и ребърца с дробене са доста вкусни.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР