Ястие, което сякаш е излязло от приказкитеНеобходими Продукти● пиле -

...
Ястие, което сякаш е излязло от приказкитеНеобходими Продукти● пиле -
Коментари Харесай

Пиле в прясно мляко

Ястие, което като че ли е излязло от приказките

Необходими Продукти

● пиле - 1.5 кг
● зехтин
● прясно мляко - 600 мл
● лимони - сокът и кората на 2
● чесън - 10 скилидки
● черен пипер - 10 зърна
● дафинови листа - 4
● мащерка - дребна връзка

Начин на подготвяне

1. Поставете пилето със задната част надолу върху дъска и прокарайте нож около едната страна на гръбнака. Разтворете пилето и го сложете на дъската с гърдите нагоре. Натиснете с ръка мощно в средата, с цел да пречупите гръдната кост и да сплескате пилето;

2. Загрейте фурната на 190 градуса. Вземете бездънен съд за печене, в който пилето се побира компактно. Сложете го на сдържан котлон и сипете зехтин. Посолете от всички страни и го запържете отмерено до златисто от двете страни, което лишава 5-10 минути;

3. Свалете съда о котлона, прехвърлете пилето в огромна паница и изхвърлете мазнината от съда. Върнете пилето и налейте прясното мляко (две трети от пилето би трябвало да е потопено в млякото). Добавете кората и сока на лимоните, скилидките чесън, зърната черен пипер, дафиновите листа и половината мащерка.

4. Гответе във фурната час и половина, като обръщате пилето през 20 минути и поливате с млякото от съда при всяко превръщане.

От лимона млякото се пресича и се получава прекрасен сос. Пресеченото мляко покрива пилето и се образува коричка при печенето.

5. В дребен тиган с малко зехтин леко запържете останалата мащерка, с цел да стане хрупкава.

6. За да сервирате, разпределете пилето по чиниите. Залейте месото със соса и поставете от горната страна хрупкавата мащерка.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР