Ясно е, че главананците в кремъл (и слугите им по

...
Ясно е, че главананците в кремъл (и слугите им по
Коментари Харесай

На мястото на Путин, щях да дойда на посещение в БГ, колкото за гаврата с уж европейските институции

Ясно е, че главананците в кремъл (и прислужниците им по държави) си умират да вършат „ жестове “ и пиар трикове от време онò; умират си да вършат алегорични актове – Анна Политковская беше убита на рождения ден на путин, Георги Марков беше погубен на рождения ден на правешката тиква; доста са запалени по дати, знаци и „ изпращане на послания “. 

Та ето една чудесна опция за путин да натрие носа на европейците и натовците (и да прати алегорично послание): да пристигна в България, която е в Европейски Съюз и е член на НАТО. А тук ще се разноски като на церемониал, че и ще го черпят, може и ръка да му целунат и обувките да му лъснат. 

Идвайки в България, ще е все едно е отишъл в Европейски Съюз (защото, то механически си е така), ще се разноски несмущаван и ще показва цялост и ма**ата ѝ на заповедта за арест!

А за какво тук ли? 

Е, къде другаде? Те в русия не го тачат толкоз, колкото в беге. За други страни от Европа и свободния свят и дума не може да става – там го търсят да го арестуват. И ще го арестуват, в случай че стъпи там. 

В България обаче прислужниците няма да посмеят. Ще се снишат, ще изпаднат в дълбока екзистенциална рецесия и ще се създадат, че не са го видели (докато зам.-овете им и секретарките им му носят букети). 

Може да има издадена заповед за ареста на нарушителя, само че то – като се замислиш – има и други общоевропейски (и световни) решения, на които тукашните се опълчват, като да вземем за пример човешката съпричастност, за начало; за оръжията – да не отваряме дума, нали?

Ако пристигна оня с обувките на платформи, тук ще му е идеалната площадка да натрие носовете и на Европейски Съюз, и на НАТО, и на всичките си съюзени врагове, тъй като ще е на тяхна територия, а ще е недостижим (че и добре пристигнал, с приветствия и посрещачи). Може и до Росенец да иде, където така и така си е негово, нищо, че е част от територията на Европейски Съюз. 

„ България няма да даде изтребители, ракетни комплекси или танкове на Украйна до момента в който ръководи служебното държавно управление. Това сподели президентът Румен Радев пред публицисти в София във вторник. Той добави, че България не поддържа общата поръчка за доставка на снаряди за Украйна “.

„ … до момента в който ръководи служебното държавно управление “ – сиреч: до момента в който зависи от него, няма пък! 

Има си хас да поддържа! А „ асвабадителите “, а бозата от шесстинки, а рускините на Несебър и Мичурин! Забравихте ли ги славянските полезности на братушките? А танковете, а лагерите, а стрелянето на месо по българи на българската граница, а стригането, печатите по краката и пандизите за описване на вицове? Алоо, по какъв начин се не помнят такива красиви мемоари? Не може току по този начин да се обръща палачинката, не може. 

Особено, в случай че си водач на съветски аероплан с подправени НАТОвски пагони и в никакъв случай не си имал друга фантазия с изключение на съветски деспот да те гали по главата пред строя. 

И още:

„ България не поддържа и не е част от общата поръчка за доставка на снаряди за Украйна “, сподели Радев. „ Страната ни ще поддържа европейски дипломатически старания за възобновяване на мира “.

„ Европейски дипломатически старания за възобновяване на мира “ ли? Нещо ми се коства, че в случай че имаше малко дете в този момент и в учебно заведение го тормозеха и биеха всеки ден и му крадяха парите, щеше да го потупа по главата и да му каже: „ Ти в този момент ще отидеш при хулиганите и ще им кажеш, че не може по този начин да вършат и че не е хубаво това, чу ли? Хайде. И ще им изрецитираш от ей тая брошура по какъв начин би трябвало да се държат положителните деца. И те няма да те закачат повече “.

От Свободна Европа въпреки всичко ни подсетиха, че хулиганите може и да имат други визии:

„ Радев от началото на войната поддържа позицията, че даването на военна помощ на Украйна води до продължение на военните дейности. Във вторник той сподели, че военната помощ за Украйна би била “удължаване на войната ”.

Тези изказвания съответстват с съветската позиция И КОРЕННО съдебна експертиза РАЗЛИЧАВАТ ОТ ОБЩАТА ЕВРОПЕЙСКА ПОЗИЦИЯ. Тя беше изразена от висшия представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел, който сподели през февруари, че в случай че военната помощ за Украйна спре, “няма да настъпи мир, а Русия ще победи ” и дефинира това като “изключителна опасност ” за сигурността на Европа “.

А преди няколко дни Захарова натри носа на Гълъб Донев, че нямал силата и доблестта да отбрани паметника на руските окупатори. Горката Гугутка… така и така всички го подиграват, че е съветска марионетка, а най-после съветската Маша Захарова да го напляска по този начин. Отникъде любов…

Толкова слагане, толкоз лазене, а накрая…

Какво ли щеше да е, в случай че Гугутката беше посочила комплект мъжки атрибути и беше дала отговор (майко, недай Бог!) на Маша Захарова да не си вре носа в нашите работи? Никога няма да разберем, нали? Както няма да разберем какво е да грее слънце през нощта. 

Та, с тия послушни Гугутки и водачи на съветски самолети с подправени НАТОвски пагони, с толкоз доста русофилистици в политиката (и повече, и повече стават – съвременно е сега), както споделих – в случай че пристигна оня с ботокса и с обувките на платформи, тук ще му е идеално да „ натрие носовете “ на НАТО и Европейски Съюз. Ни арест, ни нищо, че и кученце може да му подарят или газова тръба. 
 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР