Ясни са ресорите и окончателната структура на новата Европейска комисия.

...
Ясни са ресорите и окончателната структура на новата Европейска комисия.
Коментари Харесай

ДПС очаква активна работа от Габриел в новия ресор

Ясни са ресорите и окончателната конструкция на новата Европейска комисия. Българският еврокомисар Мария Габриел ще дава отговор за "Иновации и юноша ".

„ Ресорът демонстрира, че има доста огромна упоритост в Европейска комисия и огромни упования към Мария Габриел, тъй като това е един от модерните ресори, които допускат доста дейна работа”, изясни пред бТВ евродепутатът от Движение за права и свободи Илхан Кючук.

„ България може да бъде доста удовлетворена, получихме мощен сектор. Ще управляваме доста пари и нашият еврокомисар получи заслужена оценка от ръководителя на Европейска комисия за предходния мандат”, разяснява евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев.

„ Това, което ни се даде, сплотява два съществуващи ресора. Третият по величина бюджет в Европейски Съюз след земеделие и кохезионна политика. Само по стратегия „ Хоризонт Европа” са очакван над 100 милиарда за идващия програмен период”, добави Радев.

Според евродепутата от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки ресорът на Мария Габриел може да е потребна за България. „ Българското общество има потребност незабавно от постигане на софтуерното развиване. Тя има желанието и упоритостта и ще се оправи. Въпросът не е каква част от парите ще се разпределят, а българските организации да могат да защитят своя интерес, като аплайват по другите програми”, съобщи Джамбазки.

Евродепутатът от Българска социалистическа партия Иво Христов обаче не показа ентусиазма на сътрудниците си. По думите му имаме „ деградиране на България в йерархията на ресорите”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР