Ясна Мандац, директор „Пазарен и операционен риск и валидации“ в

...
Ясна Мандац, директор „Пазарен и операционен риск и валидации“ в
Коментари Харесай

УниКредит Булбанк с нов главен финансов директор

Ясна Мандац, шеф „ Пазарен и операционен риск и валидации “ в Загребачка банка ще е новият основен финансов шеф на банката.

„ Радваме се да посрещнем Ясна Мандац в екипа на УниКредит Булбанк. Убедени сме, че идвайки от една от водещите банки от Групата – Загребачка, тя ще донесе доста скъп опит и хрумвания тъй че да затвърдим лидерската позиция на УниКредит Булбанк в страната “, сподели Левон Хампарцумян, основен изпълнителен шеф и ръководител на УС на УниКредит Булбанк.

Освен основен финансов шеф, Ясна Мандац ще стане и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк след приемане на нужните регулативни утвърждения.

Ясна Мандац има богат опит в региона на финансите и ръководството на риска. Тя се причислява към дирекция „ Финанси “ на Загребачка банка през 2005 година Последователно е била шеф на ръководство „ Планиране, контролинг, бюджетиране и тактики “, шеф на ръководство “Управление на активите и пасивите “ и сега е отпред на „ Пазарен и операционен риск и валидации “. Ясна Мандац е сертифициран финансов аналитик (CFA). Тя е измежду участниците в груповата стратегия за развиване UniFuture.

“За мен е чест и отговорност да се причисля към мениджърския екип на УниКредит Булбанк, който е прочут в Групата като зает, ефикасен и обединен. Моят опит във финансовата сфера също е насъбран в банка, която има лидерска позиция на пазара - Заграбачка банка е решителен номер 1 в Хърватия, както и УниКредит Булбанк на българския пазар. От тази позиция, съм сигурна, че ще мога да пренеса много работещи практики на новата си позиция. Вярвам, че дружно с целия екип на дирекция "Финанси ", потвърдил своя професионализъм в годините, ни чакат доста общи успехи”, разяснява Ясна Мандац.

Тя ще размени на актуалната й позиция Емилия Палибачийска, която след 15 години на управителни постове в Групата на УниКредит, ще се радва на заслужена отмора.

Емилия Палибачийска стартира кариерата си в УниКредит през 2002 година, когато заема поста изпълнителен шеф и член на Управителния съвет на Ейч Ви Би Банк Биохим, отговаряйки за ръководствата: Контролинг, Счетоводство, Операции, Организация и ръководство на планове, Правно обслужване, Вътрешен надзор, Анализи на стопанската система и банковия бранш. След пет години на този пост, от 2007 година до момента Емилия Палибачийска е основен финансов шеф и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк с ресори: Планиране и контролинг, Счетоводство и регулативна отчетност, Управление на активите и пасивите, Икономически изследвания.

„ Искам персонално да благодаря на Емилия Палибачийска за приноса й към триумфа на УниКредит Булбанк през всички години, в които тя е част от мениджърския ни екип. Ръководейки дирекция Финанси, тя способства доста за стабилната позиция на банката, рационалното ръководство на бюджетите и ефикасната връзка с кредитните организации, с помощта на които УниКредит Булбанк постоянно се е радвала на отлични рейтингови оценки. Като още веднъж й благодаря, желая да пожелая на Емилия здраве и благополучие във всички инициативи “, сподели още Левон Хампарцумян.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР