Ясна е позицията на главния прокурор по законопроекта, касаещ евентуалното

...
Ясна е позицията на главния прокурор по законопроекта, касаещ евентуалното
Коментари Харесай

Зарков: Мечтая за деня, в който борбата срещу корупцията няма да зависи от партиите

Ясна е позицията на основния прокурор по законопроекта, касаещ възможното му следствие и поради това той не беше признат в 48-ото Народно заседание /НС/. Това разяснява правосъдният министър Крум Зарков в ефира на „ NOVA “, добавяйки, че се надява това да се случи при този парламент и в случай че се има вяра на поръчките на политически партии ще има смяна в закона, обвързвана с това кой ще може да проверява обвинител номер едно у нас.

„ За всеки един български жител, който не е основен прокурор, допускам е изцяло обикновено, в случай че се наложи да бъде разследван, това да става от човек, който не му е директно зависещ. Това желаеме да стане и за основния прокурор. Защо той намира, че това е покруса – не знам. Мисля, че ние, които живеем с този естествен режим, не го намираме за прекомерно трагично “ – по този начин министърът отговори на изявление на Гешев, в което назовава законопроекта „ цялостна покруса “.

Правосъдният министър мечтае за деня, в който битката против корупцията няма да зависи от сделка сред партиите и в който правосъдната система ще санкционира без значение кой ръководи. Според него този ден наближава , а стъпки в тази посока може да направи 49-ото Народно събрание.

Работата на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество /КПКОНПИ/ не е замръзнала и прави своите промени , счита Зарков.

По мотив последните случаи на домашно принуждение , Зарков означи, че правосъдното министерство прави каквото може, само че законопроектът е бил отритнат.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР