Ярко червило, изгорена от къдрене коса, пестелив минижуп и всичко

...
Ярко червило, изгорена от къдрене коса, пестелив минижуп и всичко
Коментари Харесай

10-те най-фундаментални хита от зората на поп-фолка

Ярко червило, изгорена от къдрене коса, спестовен минижуп и всичко това се поклаща на каданс. Ако тогава имаше HD, можеше да се видят и мустаци. Вместо това в близкия проект езикът пъргаво се стрелва и облизва веждата. Кой, каквото може, демонстрира. Ерата на текстовете, написани апропо и музиката, купена наготово е на път да застане на първото ходило на своята еволюция. 90-те по VH1 звучат малко по-различно от 90-те, които преживяхме в България. На запад цепнатите дънки на Janet Jackson в „ That’s The Way Love Goes “ бяха последното, което хората виждаха. Наш’та Радка обаче цепна най-малко 3 ТИР-а дънки от димитровградския пазар, с цел да я виждат.

Ама съумя дамата, стъпила върху некачествена конфекция, която по този начин елементарно се цепва и едно почтено „ Оп-са! “. В чест на истината зората на поп-фолка се оказа зора и за някои бъдещи политици с кавал в пазвата, само че кой да допуска тогава, че момчето с плейбека и маймуната един ден ще седне в Европейския парламент. „ Хвала на таквиз амбициози! “, биха възкликнали в родното място на другояче измисления персонаж Радка. Народното забавление в зората на демокрацията закупи олимпийски размери. Направо си стана олимпийска дисциплинираност, поради скоростта, с която се пишеха вдъхновяващи текстове, въпреки и мъчно побиращи се във взетата назаем комшийска музика. От дребна манифактура поп-фолкът стана промишленост и точно това израстване ще проследим със идващите 10 песни.

1. Тони Дачева и орк. Кристал – Майсторе, майсторе

https://youtu.be/rijUtEXui0s

Започна се с „ разчупени “ клипове. Много гледни точки на спящи зад синтезатори хора и изнемогваща да гълтам зрителското внимание изпълнителка. Тази епоха си откри майстора доста по-късно. В 1992 година, обаче същата изпълнителка изпропагандира доста духовни полезности на VHS. А стройната си фигура явно поддържаше с потреблението на „ 3 кила банани “ на ден, тъй като нямала финансовата опция да се социализира в клубовете и да упражнява нездравословни привички – като пушенето на цигари. И тъй като „ Всички сме хора на този свят “ видеокасетките се продаваха, като топъл самун.

2. Радо Шишарката и Попа – Тигре, тигре

https://youtu.be/p2Ls6HPT0-g

Но една избрана каста в обществото не си купуваше касетките с хора, умиращи от досада зад синтезатори. За тях беше създадено особено мутренско течение в поп-фолка. Пари, коли и дами. В този ред и през ред упоменати във всяка творба от въпросното течение. Много майки и бащи откриха в тези песни учебник „ Как да отгледаме съвършения дебил? “ и започнаха по този начин да възпитават децата си. Децата на собствен ред пораснаха и, до момента в който пишеха санкции на професори от Българска академия на науките, попълняха в акта, че случаят е станал на улица „ Ханко Брат “.

3. Петра – Хищна хиена

После еманципацията си сподели думата. Третите от листата на мутрите – дамите взеха нещата в свои ръце. Включително и словореда. След всяко „ Аз “ следваше „ В този час “. Може и в противоположен ред. Хиляди учителки по литература си скъсаха дипломите и станаха сервитьорки, а по-възрастните устискаха до пенсия, трошейки показалки със зъби на мрачно в огромното междучасие.

4. Мария – Спомен

Милениумът постави нов ред в поп-фолка. Онези с йониките останаха единствено спомен. Мутрите се изпозастреляха и техните реализатори нямаше към този момент на кое ушенце да пеят, а еманципираните изпълнителки се отхвърлиха сами от пеенето, тъй като откриха, че бракът по сметка изисква по-малко старания. В клиповете след 2000 година се прокрадна сюжет. Направо си влезе с щурм и всичко написано се изпяваше и всичко изпято се случваше на екрана. Изпълнителки с детски чист взор бяха заснемани художествено, единствено минижупът остана да припомня на епохата с бананите. Фризьорките обаче към момента нямаха достъп до тези млади дами.

5. Коста Марков – Полудявам

За сметка на това мъжете, които изгряха на поп-фолк сцената тогава, ходеха по едно и също време на коафьор, козметик, маникюр и педикюр. Само да имаше кой да ги научи да танцуват и дамите за малко да станат непотребни. Обяснимо е, тъй като при някой от дамите девственият мустак още беше на мода.

6. ДесиСлава – Бели нощи

За лукс до сцената се допускаха и изпълнителки, които имат вокална просвета. Текстовете обаче останаха все по този начин комплицирано съставни. И в случай че авторката бъде неразбрана, „ ний ще бъдем нейната рана “. 8 години след излизането на този шлагер, той беше приет за ария на десетилетието. Очевидно авторката е била разбрана, само че малко по-късно.

7. Кати – Пеперуда

Е, допускаха се и такива, които освен не могат да пеят, ами това говорните недостатъци за нищо си ги нямаха продуцентите. Но паралелно с дефектите се появиха и резултатите, освен това компютърни. Другото значимо за това време е, че хореографията, паралелно със свободната битка, към момента се броеше за контактен спорт.

8. Деси и Тони Стораро – Отиваш си

От някъде нахлу драматизъм. Поп-фолкът избълва гневни дуети, които сблъскаха еманципираните сервитьорки и мъжете с глас от таверна. Страданието по отминаващата обич отвори полесражение сред продуцентите-титани. Хетеро дуети, лесбо дуети, гей дуети и всичките пееха за раздялата и неприятните последствия от това на фона на къща за 72 милиона в огромен проект, до момента в който изпълнителката захвърля ключовете на малко по-евтина кола… страдайки.

9. Камелия – Ти си

Въпреки изброеното дотук, кастинги въпреки всичко се правеха. Продуцентите знаеха по какъв начин би трябвало да наподобява една звезда и въобще не им пукаше по какъв начин звучи. Дойде време, в което съществени литератори се заеха с текстовете за някой лев. „ Аз “-ът си отпътува, извънредно незадоволен.

10. Азис – Как боли

Еволюцията донесе доста болежка на десетки артисти и певици. Те изпаднаха от бързо въртящата се сцена. Други стигнаха доникъде й и гордо се изправиха. Поп-фолкът срути нощните заведения и си построи там „ чалготеки “ и продължи да завоюва, тъй като имаше право. Майки и бащи гордо си отгледаха едно цяло потомство поп-фолк фанатици. Поздравяваха по малките екрани 3 годишните си дъщерички с „ К*рви довиждане “ и това им се отплати. Днес поп-фолкът направи крачка и в територията на малките екрани, които се кълняха в девствения си поп ефир. Останалото го знаете, нали го живеем заедно…

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР