Ярки млади таланти, които прославят България по световните сцени, се

...
Ярки млади таланти, които прославят България по световните сцени, се
Коментари Харесай

Интеграл на Бетовеновите сонати за пиано и виолончело в Операта на Варна утре

 Ярки млади гении, които популяризират България по международните подиуми, се връщат в родината си, с цел да се срещнат на сцената на Международния музикален фестивал “Варненско лято ", оповестиха от прецентъра на фестивала.

Спечелили десетки награди от международни състезания за виолончело, солисти на едни от най-големите оркестри, концертирали в влиятелни зали, те ще изпълнят Интеграл на сонатите на Бетовен за пиано и виолончело в годината, когато музикалният свят отбелязва 250 години от рождението на композитора.

На сцената на Държавна опера – Варна, ще се качат виолончелистите Стефан Хаджиев, Александър Сомов, Лиляна Кехайова, Атанас Кръстев и Милан Каранович дружно със също толкава сполучливите и интернационално одобрени пианисти проф. Милена Моллова, Асен Танчев и Хория Михаил от Румъния.

Интегралът продължава линията, която Международният музикален фестивал " Варненско лято “ поддържа и в която ценителите могат да чуят интеграли от творби на типичен композитори, интерпретирани от най-успешните наши актьори.

Вечерта събира цвета на челистите, някои от които са напълно млади и вършат незабравим пробив по международните подиуми. Концертът ще разкрие Бетовеновото виждане за динамичния и богат разговор сред челото и пианото и ще бъде следващото събитие - респект към юбилея на гения.

В програмата са Соната № 1 Фа мажор опус 5 № 1, която ще изпълнят Милена Моллова, пиано, и Стефан Хаджиев, виолончело; Соната № 2 сол минор опус 5 № 2 в осъществяване на Асен Танчев, пиано, и Александър Сомов, виолончело; Соната № 3 Ла мажор опус 69 в осъществяване на Милена Моллова, пиано, и Лиляна Кехайова, виолончело; Соната № 4 До мажор опус 102 № 1, в осъществяване на Хориа Михаил, пиано, и Атанас Кръстев, виолончело и Соната № 5 Ре мажор опус 102 № 2, извършват Хориа Михаил, пиано и Милан Каранович, виолончело.

Още за концерта четете тук:

Билети за концерта от тук
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР