Японците се славят като дълголетна нация, а по-голяма част от

...
Японците се славят като дълголетна нация, а по-голяма част от
Коментари Харесай

10-те причини японките да са слаби и младолики

Японците се славят като дълголетна нация, а по-голяма част от дамите в Япония са слаби и младолики. До огромна степен това се дължи на храната, която употребяват в страната на изгряващото слънце. Вижте кои са 10-те аргументи, поради които японките са слаби и младолики.

Докато в страните от Западния свят наднорменото тегло и затлъстяването са все по-често срещан проблем, то в Азия множеството хора наподобяват ужасно – в добра форма и по-млади за възрастта си. В Япония, да вземем за пример, по-голяма част от дамите са слаби и младолики.
На какво се дължи този феномен?
Отговорът се крие в кухнята и метода на живот на японския народ, който поддържа хората здрави и млади. В Япония не се хранят единствено поради положителния усет на храната. Там се пробват да извлекат оптималните изгоди от храните, които употребяват.

Ето кои са 10-те аргументи, поради които японките са слаби и младолики:
Пият зелен чай
Зеленият чай е освен апетитен, само че и доста потребен, а в Япония пият много от него. Зеленият чай съдържа голям брой антиоксиданти, които спомагат за битката със свободните радикали и забавят процеса на стареене. Зеленият чай даже подкрепя отслабването.
Консумират ферментирали храни
Японките постоянно употребяват ферментирали храни като кефир, комбуча, кисело зеле, мисо и кимчи. Както доста добре знаете, ферментиралите храни са доста потребни за здравето на индивида и благоприятстват свалянето на килограми (заради по-доброто храносмилане). В допълнение ферментиралите храни оказват помощ на тялото да се освободи от токсините.

Прочетете още:

Ядат морски блага
Ориз или нудъли в композиция с разнообразни морски блага са измежду най-разпространените храни в Япония. Рибата, съдържаща омега-3 мастни киселини, също е на огромна респект в страната на изгряващото слънце. Японците употребяват риба по доста способи – сурова, сготвена на скара, на пара, пържена, печена. Омега-3 мастните киселини са потребни за понижаване на телесните мазнини, изключително в региона на корема.

 Добави изложение
Консумират по-малки порции
Сервирането на дребни порции е част от японската просвета. А както знаем – по-малките порции карат човек да се храни по-малко и надлежно да приема по-ограничено количество калории. Когато става въпрос за намаляване, размерът на порциите е също толкоз значим, колкото това каква храна има в чинията.
Разхождат се
В Япония дамите и мъжете вървят доста. Ходенето е добра форма на упражнение, благодарение на което може да поддържате своята форма. Ходенето освен подкрепя загубата на тегло, само че и усъвършенства здравето на сърцето, покачва силата и настроението, оказва помощ за облекчение на напрежението. Освен ходенето, в Япония е известно и карането на колело, което също има голям брой изгоди.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР