Японците са известни със стройното си телосложение и дългата си

...
Японците са известни със стройното си телосложение и дългата си
Коментари Харесай

Пълно ръководство за японската диета: С нея ще свалите 8 кг за 7 дни

Японците са известни със стройното си телосложение и дългата си дълготрайност на живота, което значително се дължи на спазваната от тях диета.

Японската диета е един от най-известните способи за бързо намаляване. Но до каква степен е ефикасна и безвредна?

Същността на японската диета е да се започва метаболизмът. Необходимо е да се придържате към менюто, без да променяте последователността на дните, да не сменяте набора от артикули, като ясно спазвате разпоредбите за готвене. Тази диета може да се назова безсолна, тук се пият доста течности и не се употребяват солени храни.

Диетата се основава на увеличение на белтъчините в храната и ограничение на мазнините и въглехидратите. Рибата, пилешкото, говеждото, яйцата, сиренето и нискомасленото кисело мляко би трябвало да станат основа на вашето меню. Зеленчуците и умерените количества плодове също не са неразрешени. Списъкът с нещата, от които би трябвало да се откажете, е доста по-дълъг за разлика от всяка друга диета.

 японска диета

Забравете за солта, захарта и подправките (които ви карат да ядете повече, в сравнение с е належащо, с цел да задоволите глада си), както и пушените меса, хляба, бананите и гроздето оставете отвън магазина.

Опасността при японската диета е обезводняването, по тази причина е изключително значимо да пиете най-малко 2 литра вода дневно.

Няма по какъв начин да останете гладни поради протеините, тъй като те засищат, разрешеното сирене ще ви обезпечи минималното количество мазнини, от което се нуждае организмът, а зеленчуците ще ви обезпечат фибри и въглехидрати.

Менюто на японската диета е предопределено за една седмица, след което се допуска, че ще повторите към този момент изминатите 7 дни. За да има резултат тази диета не се позволява никакво междинно похапване, на каквито и да било изкушения от препоръчаното меню.

- Продължителност на японската диета: от 7 до 14 дни. Не повече!

- Колко може да се отслабне: до 8 кг.

- Характеристики: на налична цена.

- Недостатъци на японската диета: доста строга диета, мъчно е да се издържи и да не се почувствате отпаднали и изтощени.

Някои експерти настояват, че усъвършенства обмяната на веществата за интервал до две години.

 японска диета

Особености в храненето на жителите на Япония

Япония е страна на дълголетници. Средната дълготрайност на живота при дамите е 87 години, което е повече, в сравнение с във всяка друга страна в света.
Каква е повода за това необикновено дългоденствие? Изследователите считат, че повода се крие в метода на живот като цяло и в културата на хранене в частност.

На първо място, храната в Япония се вари и задушава на пара, само че в никакъв случай не се пържи с огромно количество олио. Това радикално се разграничава от западната и даже от китайската кухня, в която всички ястия са доста мазни.

Второ, в японската диета има обилие от пресни сезонни артикули, съчетани с артикули с разнообразни цветове. По този метод правилото на разнообразието е в основата на здравословното японско хранене.

Трето, размерът на порциите в Япония е дребен и в това отношение те се разграничават радикално от хората на Запад и в Русия. Десертите в Япония са доста по-малки, в сравнение с в западните страни, а големите порции, с които други нации са привикнали (например 400 грама свински кебап), са безусловно неприемливи за японците.

Капани на японската диета

- Проблемът е, че японската диета няма нищо общо с японския вид хранене - разяснява диетологът Олег Иришкин.
„ Въз основа на моя медицински опит обаче мога да кажа сигурно, че няма причини " за " японската диета. Позволете ми да ви показва причините за моята позиция “.

1. Японската диета е нискокалорична диета, предопределена за 7-14 дни. През това време в действителност е допустимо да се смъкват няколко кг, защото всяко строго ограничаване на храненето води до загуба на тегло. Мастната тъкан обаче не е просто в допълнение вещество, а и най-важният ендокринен орган. Рязкото събаряне на няколко кг крие риск от нарушение на салдото на хормоналната регулация на метаболизма.

2. Това е диета с ниско наличие на въглехидрати. Въпреки това въглехидратите, дружно с белтъчините и мазнините, са значим съставен елемент на диетата. Освен това въглехидратите са източник на сила, която всекидневно използваме както за умствена, по този начин и за физическа работа. В японската диета няма различен източник на сила под формата на мазнини.

3. Това е диета, при която всъщност няма закуска, тъй като черното кафе или зеленчукът мъчно могат да се нарекат закуска. Закуската обаче е главното хранене, посредством което си набираме всички нужни хранителни съставни елементи (белтъчини, мазнини и въглехидрати), с цел да действаме съответно през първата половина на деня.

4. Всяка диета, основаваща се на ограничавания, не регистрира разпоредбите на хранителното държание и здравословното хранене. Впоследствие това води до обстоятелството, че се задейства класическият механизъм йо-йо: " отслабнах по време на диета - напълнях след диетата ".

Това не я прави по-различна от други диети, които нямат рационална аргументация: общото сред тях е, че претендират за събаряне на 10 кг за седмица и не регистрират здравните последствия от загубата на тегло.

Най-добре е да се консултирате с Вашия доктор, преди да започнете да спазвате японска диета. Можете да опитате тази храна, в случай че нямате противопоказания: бременни дами, кърмачки, чернодробни и бъбречни болести, гастрит и язва не би трябвало да се трансферират на такава строга диета.

 японска диета

Ако въпреки всичко решите да я опитате, ето менюто на японската диета по дни:

Първи ден

- Закуска: черно кафе (винаги без мляко и захар).

- Обяд: 2 твърдо сварени яйца, салата с варено зеле (обличайте зеленчуковите салати с растително масло) и чаша доматен сок.

- Вечеря: 250 г варена или пържена риба.

Втори ден

- Закуска: черно кафе и парче ръжен самун.
- Обяд: 250 г варена или пържена риба и салата с варено зеле.
- Вечеря: 100 г варено говеждо месо и чаша кефир.

Трети ден

- Закуска: черно кафе и парче ръжен самун.
- Обяд: една огромна тиквичка, изпържена в растително масло.
- Вечеря: 2 твърдо сварени яйца, 200 г несолено варено говеждо месо и салата от сурово зеле.

Четвърти ден

- Закуска: черно кафе.
- Обяд: салата с 1 яйце, 3 моркова и 15 г сирене.
- Вечеря: 200 г плодове.

Ден пети

- Закуска: настъргани моркови с лимонен сок.
- Обяд: 200 г варена или пържена риба и чаша доматен сок.
- Вечеря: 200 г всевъзможни плодове.

Шести ден

- Закуска: черно кафе.
- Обяд: 400 г несолено и варено пилешко месо с малко салата с прясно зеле и моркови.
- Вечеря: 2 твърдо сварени яйца и пресни моркови.

Седми ден

- Закуска: чай.
- Обяд: 200 г несолено варено говеждо месо и 200 г плодове.
- Някоя от предходните вечери.

Осми ден

- Закуска: черно кафе.

- Обяд: 500 г варено несолено пилешко месо и салата от моркови и зеле.

- Вечеря: пресни моркови и 2 варени яйца.

Девети ден

- Закуска: настърган морков с лимонен сок.
- Обяд: 200 г варена или пържена риба и чаша доматен сок.
- Вечеря: 200 г плодове (или салата).

Десети ден

- Закуска: черно кафе.
- Обяд: 3 варени моркова, 1 варено яйце и 50 г сирене.
- Вечеря: 200 г плодове.

Единадесети ден

- Закуска: черно кафе и парче ръжен самун.
- Обяд: една огромна тиква, изпържена в растително масло.
- Вечеря: 200 г варено несолено говеждо месо, 2 твърдо сварени яйца и салата с прясно зеле.

Ден дванадесети

- Закуска: черно кафе и парче ръжен самун.
- Обяд: 200 г варена или пържена риба със салата от прясно зеле.
- Вечеря: 100 г варено несолено говеждо месо и чаша кисело мляко.

Ден тринадесети

- Закуска: черно кафе.
- Обяд: 2 варени яйца, малко варено зеле и чаша доматен сок.
- Вечеря: 200 г варена или пържена риба.

Четиринадесети ден

- Закуска: черно кафе.
- Обяд: 200 г варена или пържена риба и салата с прясно зеле.
- Вечеря: 200 г варено говеждо месо и чаша кефир.

 японска диета

„ Според мен диетата е плашеща ", споделя последователят на здравословното хранене Яна Степанова. – „ Тя не е оправдана по никакви хранителни съображения “. Ето нейното мнение:
На първо място би трябвало да се означи, че локалните поданици в Япония не употребяват млечни артикули. Ето за какво наличието на кефир в менюто провокира доста въпроси. Между другото, той може да провокира ферментация и хормонален дисбаланс в човешкия организъм, както и кожни обриви и отичане.

След като живях в Япония повече от две години, аз, в противен случай, изключих млечните артикули от менюто си и прекосих към вегетарианство. Диетата на японците нормално се състои от зеленчуци, ферментирали артикули (напр. тофу и темпе), зърнени храни и единствено 1-2% риба. Те съвсем в никакъв случай не ядат месо.

Със сигурност доста хора знаят за японския остров Окинава. Забележително е, че 99% от локалните поданици са вегетарианци. Месото и млечните артикули са мощно киселинни. Ето за какво диетите и здравословните хранителни привички не могат да допускат тяхната консумация.

Тази диета предписва единствено черно кафе за закуска. Имайте поради, че хората, които пропущат закуската, са склонни да наддават на тегло. Закуската е в основата на един здравословен и работлив ден. По-добре е да пропуснете вечерята, в сравнение с да пропуснете закуската. Освен това японците въобще не пият черно кафе, като избират напитката матча и зеления чай.

Що се отнася до вечерята, в Япония съвсем в никакъв случай не ядат пилешко месо. Разбира се, в японската кухня (особено в ресторантите) има да вземем за пример пиле терияки. То обаче не е съществена част от ежедневната ви диета, изключително в днешния свят, в който към този момент е известно, че пилешкото месо е мощно хормонално, натоварено с антибиотици, които объркват хормоналната система и предизвикват съществени здравословни проблеми.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР