Японското правителство забранява износа на луксозни стоки като първокласни автомобили

...
Японското правителство забранява износа на луксозни стоки като първокласни автомобили
Коментари Харесай

Япония: Забранява се износът на луксозни стоки за Русия от 5 април

Японското държавно управление не разрешава износа на първокласни артикули като първокласни коли и скъпоценни камъни за Русия от 5 април. Това съобщи на конференция министърът на стопанската система, търговията и индустрията Коичи Хагиуда.

Според Министерството на стопанската система търговията и индустрията на Япония, описът на неразрешените за експорт първокласни артикули включва 17 продукта. Освен скъпоценните камъни, бижутата и първокласните коли, описът включва алкохол и тютюневи произведения, козметика и парфюми, кожени и кожено-галантерийни произведения, шапки, облекла и обувки, стъклени произведения, керамика, килими, пиана, антики и творби на изобразителното изкуство, мотоциклети, преносими компютри и часовници от благородни метали.

Токио е наложил няколко пакета от наказания против Москва. По-специално, от 18 март Русия е изключена от търговията с най-облагодетелстваната нация и е под възбрана за експорт на 275 артикули, в това число полупроводници, радари, датчици, лазери, информационно съоръжение, записващи устройства и съставни елементи, програмен продукт, съставни елементи за трактори, газотурбинни мотори за самолети и техните съставни елементи, както и съоръжение за преправка на петрол.

Списъкът със наказания на Токио включва 101 души и 130 юридически единици от Русия, съобщи Нова ТВ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР