Японското правителство за първи път в историята си отправи предупреждение

...
Японското правителство за първи път в историята си отправи предупреждение
Коментари Харесай

Чудо в Япония! Какво се случи за първи път

Японското държавно управление за първи път в историята си насочи предизвестие през днешния ден за заплаха от дефицит на електрическа енергия, откакто земетресението предходната седмица затвори няколко електроцентрали, съобщи Ройтерс. Дефицитът се съчетава с механически проблеми, които засягат „ Токио илектрик пауър ” (Tokyo Electric Power), а в допълнение на потреблението въздейства и извънредно студеното време, съобщи NOVA.

Японското министерство на стопанската система, търговията и индустрията излезе с предизвестие за регионите, снабдявани от „ Токио илектрик ” и „ Тохоку илектрик пауър ” (Tohoku Electric Power) в очакване на скок на търсенето, с цел да се удовлетвори нуждата от отопление на фона на намалените температури.

Правителството прикани също жителите да понижат потреблението на електрическа енергия. „ Молим за съдействието ви, с цел да пестим електричество, доколкото е допустимо, като да вземем за пример поставите термостатите на 20 градуса и изключите осветлението, което не ви е належащо ”. Това сподели на конференция основният секретар на кабинета Хироказу Мацуно.

Той добави, че е малко евентуално молбата за икономисване на електрическа енергия да продължи и след днешния ден, защото се чака покачване на температурите и генериране на повече слънчева сила на фона на подобрението на метеорологичните условия.

Земетресението с магнитуд от 7,4 по Рихтер, което удари Североизточна Япония предходната сряда унищожи съоръжение и принуди шест топлоелектрически централи, обслужвани от „ Токио илектрик пауър ” и „ Тохоку илектрик пауър ” да затворят.

Министърът на индустрията Коичи Хагиуда сподели по-рано пред Народното събрание, че на някои от тези фабрики ще отнеме седмици или месеци, с цел да възобновят работа. В Токио през днешния ден заваля сняг, като прогнозите са температурите да не надвишат 4 градуса по отношение на 14 през вчерашния ден.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР