Япония дарява 3,4 млрд. долара на Световната банка за борба с пандемията

...
Японското правителство ще предостави 376,7 млрд. йени (3,4 млрд. долара)
Коментари Харесай

Японското правителство ще предостави 376,7 млрд. йени (3,4 млрд. долара) на Международната асоциация за развитие (МАР), организация в рамките на Световната банка, за подпомагане на страните с ниски доходи в борбата с пандемията от коронавирус. Съобщението беше публикувано в сряда на уебсайта на японското министерство на финансите.
Шуничи Сузуки, министър на финансите на Япония
"Светът продължава да е изправен пред безпрецедентна криза заради COVID-19. Рискуваме да изгубим постигнатото в борбата за изкореняване на крайната бедност. Тъй като броят на новите щамове на коронавируса се увеличава, трябва бързо да доставим ваксини и лекарства, включително в развиващите се страни, за да спрем заразата", заяви японският министър на финансите Шуничи Сузуки. Отбелязва се, че този принос на Япония ще бъде най-големият досега.

Япония и преди е оказвала подкрепа на други държави чрез международната платформа COVAX. В рамките на тази програма около 25 милиона дози ваксина срещу коронавирус бяха разпределени в страни като Индонезия, Виетнам, Малайзия и Тайланд. Япония е обещала да предостави на Африка още 10 милиона дози./БГНЕС

Токио / Япония
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР