Японският външен министър Йошимаса Хаяши днес изрази загриженост относно руското

...
Японският външен министър Йошимаса Хаяши днес изрази загриженост относно руското
Коментари Харесай

Китай и Русия засилват военното си сътрудничество, предупреди японският външен министър

Японският външен министър Йошимаса Хаяши през днешния ден изрази угриженост по отношение на съветското и китайското военно съдействие в Азия и съобщи, че обстановката със сигурността в Европа и тази в Индо-тихоокеанския район са неделими след пълномащабното навлизане на Москва в Украйна, съобщи Асошиейтед прес.

На срещата на министрите на външните работи на страните от Европа и Индо-тихоокеанския район в Швеция Хаяши съобщи, че войната на Русия в Украйна е " раздрусала самата основа на интернационалния ред " и би трябвало да срещне обединен отговор от страна на интернационалната общественост.

" В противоположен случай сходни провокации ще зародят и в други райони и съществуващият ред, който е в основата на нашия мир и разцвет, може да бъде фундаментално преобърнат ", съобщи Хаяши.

Хаяши упрекна Пекин, че " продължава и ускорява едностранните си опити " да промени статуквото в Източнокитайско и Южнокитайско море със мощ и усилва военните си действия към Тайван.

" Освен това Китай и Русия ускоряват военното си съдействие, в това число взаимни полети на свои бомбардировачи и взаимни военноморски учения наоколо до Япония ", съобщи външният министър, представен от Българска телеграфна агенция.

Хаяши също по този начин предизвести, че Северна Корея " ескалира провокациите " в района, като прави изстрелвания на балистични ракети " с периодичност и по метод, които са невиждани ".

Министърът се причисли към десетки министри от Европейския съюз и Индо-тихоокеанския район за срещата северно от шведската столица. Китай не беше поканен на диалозите. 

" След експанзията на Русия в Украйна обстановката със сигурността тук, в Европа, и обстановката със сигурността в Тихоокеанския район не могат да се разделят. Така че е доста значимо и значимо, че европейските министри, а също и министрите от Тихоокеанския район разискват взаимно тези въпроси тук, в Стокхолм ", съобщи Хаяши пред кореспонденти при идването си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР