Японският производител Toyota съкращава броя на служителите си в Русия

...
Японският производител Toyota съкращава броя на служителите си в Русия
Коментари Харесай

Тойота затваря завода си в Санкт Петербург

Японският производител Toyota редуцира броя на чиновниците си в Русия и затваря завода си в Санкт Петербург, където се сглобяваха моделите RAV4 и Camry. Компанията по този начин и не възобнови активността си в страната, която беше краткотрайно прекъсната след нахлуването на съветските войски в Русия, съобщи Актуално.

Дилърите на марката ще разпродадат останалите им разполагаем коли, след което и те ще би трябвало да затворят или да се ориентират към продажбата на други марки. Засега от съветското посланичество на Toyota няма формален коментар, само че локалните медии изясниха обстановката. Заради глобите против страната японският производител няма да реализира активност в Русия, още повече, че доставките на аварийни елементи и в допълнение съоръжение, които са нужни за производството, към този момент са прекъснати.

На територията на завода остават няколкостотин бройки от коли, които не са съединени. Те ще бъдат употребявани за аварийни елементи, като следва разпределянето им сред другите дилъри на марката. Доставените на търговците към този момент коли ще бъдат продадени, макар че и това не е толкоз елементарно, тъй като цените им са в пъти по-високи от тези при започване на годината.

Що се отнася до завода в Санкт Петербург, той е планиран да създава 100 000 автомобила годишно. През 2021 година от конвейера на предприятието са слезли 80 000 автомобила, които са продадени освен на съветския пазар, само че и доставени в Казахстан, Беларус и Армения. В края на предходната година дялът на износа възлиза на 11,9% от общата продукция. Според Асоциацията на европейския бизнес продажбите на Toyota и Lexus в Русия възлизат на 20 900 автомобила за осем месеца на тази година, което е със 72,3% по-малко от същия интервал на предходната година.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР