Японският премиер Йошихиде Суга каза, че изстреляните от Северна Корея

...
Японският премиер Йошихиде Суга каза, че изстреляните от Северна Корея
Коментари Харесай

Пхенян изстреля ракети към Японско море, според Токио са балистични

Японският министър председател Йошихиде Суга сподели, че изстреляните от Северна Корея към Японско море две ракети са били балистични, съобщи ДПА.

Той съобщи, че Токио показва сериозен митинг пред Пхенян и изрично осъжда този акт.
 Съединени американски щати неглижираха следващото изстрелване на севернокорейски ракети Виж още
" Изстрелването заплашва мира и стабилността на нашата страна и района и е намерено нарушаване на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", съобщи Суга на конференция.

Първата ракета е била изстреляна малко след 7 часа локално време, а втората след към 20 минути, заяви организация Киодо. Те са паднали отвън японската специфична икономическа зона.

Прелетели са към 430 километра и не са нанесли никакви вреди при рухването си в морето, сподели японското държавно управление.

За финален път Северна Корея е изстрелвала балистични ракети през март 2020 година

Японският министър председател, който организира изключително съвещание на Съвета за национална несъмнено, сподели по-късно, че на срещата си с американския президент Джо Байдън идния месец ще разиска политиката във връзка с Северна Корея.

Съобщавайки за първата ракета, Токио сподели, че тя не съставлява заплаха за страната. Според японската социална телевизия, която цитира министерството на защитата, ракетата е паднала в морето отвън японската специфична икономическа зона.

Това е второ изстрелване на севернокорейска ракета или ракети за една седмица. През уикенда Пхенян изстреля две ракети с дребен обхват, откакто на посещаване в Южна Корея бяха държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и министърът на защитата Лойд Остин, напомня Франс прес.

" Но тези ракети, наричани и крилати, не са обект на интернационалните наказания, наложени на Корейската народнодемократична република, до момента в който балистичните са ", отбелязва Йонхап.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР