Японският премиер Шиндзо Абе заяви, че правителството планира да обяви

...
Японският премиер Шиндзо Абе заяви, че правителството планира да обяви
Коментари Харесай

Япония подпомага бизнеса с колосална сума заради коронавируса

Японският министър председател Шиндзо Абе съобщи, че държавното управление възнамерява да разгласи изключително състояние и предложи подтикващ пакет на стойност 1 трилион $, оповестява Агенция Франс Прес. Това се случва на фона на увеличаващите се инфекции от ковид в Токио и на други места.
Извънредното състояние ще важи за Токио и Осака, където през последните дни се следи внезапно нарастване на броя на инфектираните.
" Надяваме се да обявим изключително състояние още на следващия ден, откакто изслушахме мненията на консултативния комитет ", сподели Абе пред кореспонденти.
Той добави, че държавното управление ще вкара подтикващ пакет на стойност към 108 трилиона йени, с цел да смекчи вредите върху третата по величина стопанска система в света.
В началото на март японският парламент утвърди промени в съществуващото законодателство, които разрешават на премиера да вкарва изключителни ограничения на национално или локално равнище, в случай че е належащо.
Според документа управляващите получават правото да забранят на популацията на избрани региони да напуща домовете си за несъмнено време без позволение или специфична нужда.
Можете да следите случаите на ковид в България и по света в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР