Японският премиер Шиндзо Абе вероятно днес ще обяви извънредно положение

...
Японският премиер Шиндзо Абе вероятно днес ще обяви извънредно положение
Коментари Харесай

Япония обявява извънредно положение във вторник

Японският министър председател Шиндзо Абе евентуално през днешния ден ще разгласи изключително състояние поради разпространяването на ковид от вторник, заяви " Ройтерс ".

Съгласно закон, ревизиран през март, с цел да обхване и обстановката с пандемията от ковид, министър председателят може да разгласи изключително състояние, в случай че заболяването съставлява сериозна заплаха за живота и в случай че бързото ѝ разпространяване може да има голямо влияние върху стопанската система.

Вирусът към този момент усили риска от криза на Япония.

Токио записва през вчерашния ден най-голямото нарастване на новите случаи на инфектирани с ковид.

Японската телевизия NHK оповестява, базирайки се на представители на държавното управление, че повече от 130 души са се заразили. Общо в столицата инфектираните са повече от 1000 души.

Този ход ще даде на ръководещите в тежко засегнатите райони спомагателни пълномощия, с цел да наредят на хората да останат у дома, да анулират събития с предстоящо огромно количество гости и да затворят учебни заведения и други публични заведения.

Япония остава на ръба на изключително състояние, до момента в който случаите на инфектирани с ковид не престават да се усилват, разгласи при започване на месеца основният секретар на японското държавно управление Йошихиде Суга.

Суга акцентира пред публицисти, че главният приоритет е да се управлява разпространяването на вируса. Той даде обещание държавното управление да направи всичко належащо за минимизиране на въздействието на здравната рецесия върху стопанската система.

Национално изследване демонстрира песимистични настроения измежду производителите поради вируса.

Министърът на икономическото възкръсване Ясутоши Нишимура, който дава отговор за националния отговор на COVID-19, съобщи в края на март, че оповестяването на изключително състояние на този стадий не е належащо.

Олимпийските игри в Токио ще се проведат от 23 юли до 8 август 2021 година. Те са отсрочени с съвсем една година. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР