Японският премиер Шиндзо Абе се изказа за пръв път, че

...
Японският премиер Шиндзо Абе се изказа за пръв път, че
Коментари Харесай

И Япония заговори за отлагане на Игрите

Японският министър председател Шиндзо Абе се изрече за пръв път, че Олимпийските игри в Токио ще би трябвало да бъдат отсрочени, в случай че не могат да се провеждат пълноценно поради пандемията от ковид, съобщи Ройтерс. " Ако се окаже мъчно, може да не ни остане друга опция, с изключение на да отложим Игрите ", сподели той пред Народното събрание. Организаторите на олимпиадата са почнали да разискват различни дати, заяви Ройтерс.

" В светлината на ужасяващата обстановка по света преглеждаме сюжети за провеждането на Игрите, планувани да стартират на 24 юли. Отлагането към този момент не се планува, само че е допустимо пренасочване ", оповестиха от МОК в особено изказване късно в неделя.

Японската футболистка Наоми Кавасуми разгласи, че няма да взе участие в щафетата по преместването на олимпийския огън. Тя се опасява да не се болести с ковид или да болести други участници. Футболистката се прибира в Япония от Съединени американски щати и избира да съблюдава карантината. Кавасуми стана изключително известна, откакто оказа помощ доста на отбора да завоюва първата си Световна купа през 2011 година В момента играе в женската МЛС на Съединени американски щати за тима на Ню Джърси Скай Блу. Базата на отбора й е покрай Ню Йорк, където има най-вече инфектирани с ковид.

Олимпийският комитет на Канада пръв разгласи, че няма да изпраща спортисти на Игрите, в случай че стартират на 24 юли. " Олимпийският комитет на Канада, Паралимпийският комитет, държавното управление, Комисията на спортистите и националните спортни федерации стигнаха до това тежко решение - да не изпращаме състезатели на Олимпийските и Паралимпийските игри. Получихме информация, че МОК преглежда разнообразни разновидности и ще бъдем признателни, в случай че Игрите бъдат отсрочени ", се споделя в изказване до медиите.

Австралия е втората страна, която съобщи, че няма да взе участие. Австралийците оповестиха, че в изискванията на пандемията не могат да съберат тим и приканиха Игрите да бъдат отсрочени за 2021 година " Олимпийският комитет на Австралия организира интернет конференция с присъединяване на хората от Изпълнителния комитет. Единодушно стигнахме до умозаключение, че тимът не може да бъде събран поради непрекъснато изменящите се условия у нас и зад граница. Ние считаме, че Игрите няма по какъв начин да стартират през юли ", разгласи Австралийският олимпийски комитет.

Олимпийският комитет на Бразилия също прикани за отсрочване на Игрите, само че към този момент не е оповестил, че ще ги бойкотира.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР