Японският премиер Шиндзо Абе е готов да се срещне с

...
Японският премиер Шиндзо Абе е готов да се срещне с
Коментари Харесай

Абе готов на среща с Ким Чен Ун без предварителни условия

Японският министър председател Шиндзо Абе е подготвен да се срещне с водача на Северна Кориея Ким Чен Ун без предварителни условия.
„ Готов съм да проведа среща с ръководителя (Ким Чен Ун) без предравителни условия за допустимо най-бързо разрешаване на основния проблем с отвличането на японски жители “, съобщи телевизия NHK думите на Абе от конференция.
Япония от дълго време държи позицията за безсмислието на " разговор поради разговора " във връзка с Северна Корея, само че по-късно, намирайки се в прочут вакуум на фона на дейни и многократни контакти на КНДР с водачите на Съединени американски щати, Южна Корея, Китай, посещаване в Русия, стартира да приказва от по-гъвкави позиции.
По-рано японският министър председател Шиндзо Абе нееднократно е заявявал, че е подготвен да се срещне с водача на Северна Корея Ким Чен Ун, с цел да обясни въпроса, подложен от Токио по отношение на ориста на японците, отвлечени от севернокорейските разследващи организации в предишното. В края на 80-те двете страни към този момент преговаряха за нормализиране на връзките, въпросът за отвлечените тогава не беше издигнат, само че разговорът попадна в задънена улица заради разискването на въпроса за компенсацията от Япония за вреди през годините на японското колониално ръководство в Корея през 1910-1945.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР