Японският премиер Фумио Кишида ще обяви нов план за насърчаване

...
Японският премиер Фумио Кишида ще обяви нов план за насърчаване
Коментари Харесай

Японският премиер ще обяви нов план за насърчаване на Индийско-тихоокеанската стратегия

Японският министър председател Фумио Кишида ще разгласи нов проект за поощряване на свободен и отворен Индийско-тихоокеански район – самодейност, отпред с Япония, която се стреми да ограничи възходящото въздействие на Китай в района, съобщи почитан чиновник на държавното управление, представен от Киодо.

Планът за поддържане на учреден на правила интернационален ред ще бъде показан по време на тридневното посещаване на Кишида в Индия. Очаква се той да дойде в страната в неделя. Япония ще се опита да прокара проект, подкрепян от починалия министър-председател Шиндзо Абе. 

В опит да укрепи тази визия Кишида се стреми да ускори съдействието в региона на сигурността с близки демократични страни, в контраст на китайския комунистически режим, като в същото време изрази подготвеност да разшири формалната помощ за развиване на страни в района, които сега градят своите демокрации.

Кишида обмисля да изложи новия си проект в понеделник, съобщи говорителката на външното министерство Хикарико Оно. Тя добави, че и индийският му сътрудник Нарендра Моди ще бъде информиран персонално по време на двустранен диалог, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Японският министър председател ще направи изказване в миг, в който Япония се стреми да задълбочи връзките си с Индия - основна страна от " Глобалния юг " (термин, обхващащ разрастващите се страни в региони като Азия, Африка и Латинска Америка). Индия също по този начин е член на КУАД (Quad/ Quadrilateral Security Dialogue Четиристранен разговор по сигурността) – всекидневен съюз сред Япония, Съединени американски щати и Австралия за противостоене на военното и икономическото въздействие на Китай в Индийско-тихоокеанския район.

Предложението на Кишида ще включва даване на невоенно съоръжение и инфраструктурна поддръжка за страните в Азиатско-тихоокеанския район, изправени пред закани от скупчването на пекински войски по крайбрежията на Южнокитайско море, добави Оно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР