Японският премиер Фумио Кишида поднови предизборната си дейност, прекъсната по-рано

...
Японският премиер Фумио Кишида поднови предизборната си дейност, прекъсната по-рано
Коментари Харесай

Въпреки атентата срещу него, премиерът на Япония продължи предизборната си обиколка

Японският министър председател Фумио Кишида възобнови предизборната си активност, прекратена по-рано от детонация, до момента в който се приготвяше да произнесе тирада в западната част на страната, заяви Франс прес, като се базира на локални медии.

Инцидентът се случи единствено девет месеца след убийството на някогашния японски министър председател Шиндзо Абе по време на предизборна акция през юли предходната година, което шокира Япония и чужбина и принуди страната да преразгледа ограниченията си за сигурност.

" Имаше огромна детонация. Полицията проверява, с цел да откри детайлностите, само че бих желал да се извиня, че обезпокоих и предизвиках стеснение на доста хора ", съобщи Кишида в ранния съботен следобяд, на няколко километра от мястото на случая. " В момента тече значима акция за нашата страна и ние би трябвало да работим дружно и да я доведем до край ", добави той.

Очаква се през днешния ден следобяд той да участва и на друго обществено събитие в Чиба, покрай Токио. Тази заран Кишида трябваше да приказва в рибарското пристанище Сайкадзаки в поддръжка на претендент на своята партия за частичните избори. Той таман беше опитал локална риба, когато в тълпата избухна суматоха.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР