Японският премиер Фумио Кишида е получил покана да посети Украйна,

...
Японският премиер Фумио Кишида е получил покана да посети Украйна,
Коментари Харесай

Поканиха японския премиер в Киев


Японският министър председател Фумио Кишида е получил покана да посети Украйна, заяви представител на японското държавно управление, представен от Руската работа на Би Би Си.

Поканата е връчена от ръководителя на кабинета на президента на Украйна Андрий Йермак на посланика на Япония в сряда, сподели секретарят на кабинета Хирокадзу Мацуно на брифинг в Токио.

" Япония поддържа жителите на Украйна... и подхваща подобаващи стъпки като ръководител на Г-7 тази година ", сподели Мацуно.

Следващата седмица Кишида ще посети страни-членки на Г-7, в това число Франция, Италия, Англия, Канада и Съединените щати. Лидерите на страните от Г-7 ще се съберат през май тази година в Хирошима.

По-рано тази седмица вестник Nikkei заяви, че Япония има намерение да предложения украинския президент Володимир Зеленски на срещата на върха, написа още news.bg.

За Токио, написа Nikkei, координирането на дейностите на Г-7 във връзка с Украйна е важна стъпка в подготовката за възможен спор за Тайван, в който може да бъде въвлечена Япония.

Японските управляващи считат, че в случай на спор на Китай би трябвало да бъде даден бърз и корав отговор, дружно със Съединените щати и Европа, както беше направено във връзка с Москва след нахлуването на Русия в Украйна. 

Припомняме, че Япония реши да удвои военния си бюджет. В Националната тактика за сигурност се показва, че Япония е изправена пред " най-тежката и комплицирана обстановка със сигурността "  от Втората международна война насам. Правителството обаче дава обещание да резервира уговорката си към " политиката, насочена извънредно към самозащита " и Япония " да не се трансформира във военна мощ ".

В първата проверка на японската отбранителна теория от 2013 година насам се отбелязва, че противоракетната защита сама по себе си е незадоволителна за справяне със " забележителното увеличение на ракетните сили " на страни като Китай и Северна Корея.

За да укрепи доста своя защитителен потенциал, Япония си сложи за цел да усили годишния си бюджет за защита до 2% от Брутният вътрешен продукт през фискалната 2027 година, която завършва през март 2028 година

Япония от дълго време е лимитирала годишния си бюджет за защита на към 1% от Брутният вътрешен продукт, или малко повече от 5 трилиона йени (36 милиарда долара).

На съвещанието на ръководещата Либерално-демократическа партия по-рано през днешния ден Кишида съобщи, че правителството ще задели към 8,9 трилиона йени (около 65 милиарда долара) за бюджета за защита през фискалната 2027 година

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР