Японският парламент прие законодателните промени, които за пръв път в

...
Японският парламент прие законодателните промени, които за пръв път в
Коментари Харесай

Япония прие законодателни промени, позволяващи внасянето на работна сила

Японският парламент одобри законодателните промени, които за пръв път в следвоенната история дейно подвигнаха възбраната за потребление на задгранични служащи в страната. Новите промени, гласувани от ръководещата коалиция, водена от Либералдемократическата партия (ЛДП) на страната, ще влязат в действие от април идната година, когато стартира новата фискална година в страната, съобщи БГНЕС.
Работните позволения в страната в този момент се издават на висококвалифицирани задгранични експерти единствено в извънредно стеснен кръг от области - да вземем за пример откриватели и учители, музиканти и спортни треньори. Употребата на чужденци в региона на ниско квалифицирания труд е по принцип неразрешена, макар че в тази област неотдавна беше позволено смекчаването им под формата на лимитирана покана за по този начин наречените стажанти от разрастващите се страни.
Сега държавното управление има намерение да вкара нова система за релативно необятна претовареност на служащите имигранти. Тя ще бъде употребена в към 14 бранша на стопанската система, където има все по-голям дефицит на служащи. Това са на първо място строителство, земеделие, грижи за болните и възрастните хора, корабостроенето.
Чужденците, които имат задоволително знания в японския език, се чака ролучат дълготрайни визи за интервал до пет години без право да вкарват фамилиите си в Япония. Дори по-квалифицираните задгранични служащи ще могат да удължават визите за безграничен интервал от време, в това число до приемане на позволение за непрекъснато престояване. Представители на тази категория ще получат правото да поканят фамилиите си в Япония.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР