Японският парламент прие изменения в закона за предотвратяване на тормоза

...
Японският парламент прие изменения в закона за предотвратяване на тормоза
Коментари Харесай

Япония забрани със закон децата да бъдат бити

Японският парламент одобри промени в закона за попречване на издевателството над деца, забраняващ телесното наказване в фамилията. Дебатът беше предаван онлайн по малкия екран.
Приемането на промени в закона бе инициирано след бруталното ликвидиране на ученичка, написа БГНЕС.
В началото на годината Япония беше разтърсена от историята на 10-годишната Миа Курихари, бита и измъчвана от родителите си. В края на януари тя е открита мъртва в банята на жилището на фамилията след нескончаем тормоз и побои от страна на татко си. Разследването откри, че в учебния въпросник момичето признало, че постоянно е бито от татко си. Въпросникът приключва с молба за помощ от учителя: " Сенсей, можеш ли да направиш нещо? ". Вместо да се застъпят за детето, държавните органи правят длъжностно нарушаване като предават въпросника в ръцете на бащата. Малко по-късно Миа е открита мъртва.
Патолозите открили, че детето има следи от принуждение по тялото и не е яло нищо най-малко два дни преди гибелта си. Миналата година момичето към този момент е било отнето от родителите си и обещано на приемно семейство поради съмнения, че е жертва на тормоз вкъщи. После обаче тя е върната при родителите си.
Тормозът и побоите, на които бащата е подложил детето си с безмълвното единодушие на майката, той оправдал с " просветителна цел ".
Липсата на строги ограничавания върху произвола на родителите затруднява навременния контакт с полицията, а органите, които се грижат за протекция на децата постоянно не могат или не желаят да ги защитят от тормоз, споделиха депутати по време на дебата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР