Японският конгломерат Toshiba съобщи днес, че продава подразделението си за

...
Японският конгломерат Toshiba съобщи днес, че продава подразделението си за
Коментари Харесай

Toshiba продава бизнеса си с ноутбуци

Японският конгломерат Toshiba заяви през днешния ден, че продава подразделението си за произвеждане на лични компютри на съперника си Sharp, съобщи ТАСС.

Sharp ще получи 80,1% от дъщерната компания на Toshiba за 4,05 милиарда йени (над 36,4 милиона долара), се прецизира в прессъобщението.

Sharp възнамерява след договорката да резервира известната на пазара марка ноутбуци Dynabook, с която Toshiba в този момент се разделя.

Toshiba пусна първия в света ноутбук през 1985 година и преди време бе водач на международния пазар за този тип устройства. Напоследък обаче компанията е изпреварвана от съперници от Китай и Тайван, които оферират по-евтина продукция. Пазарът се сви поради все по-голямото разпространяване на смарт телефоните и таблетите.

Toshiba сега се реорганизира - наскоро продаде подразделението си за чипове за 2 трилиона йени (над 18,2милиарда долара), а по-рано се раздели с производството на тв приемници и перални машини. Сега корпорацията възнамерява да концентрира напъните и финансовите си благоприятни условия върху енергийните и инфраструктурни планове.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР